Banken in gesprek om Apple Pay naar Europa te halen

12 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Apple voert gesprekken met banken en creditcardmaatschappijen om de dinsdag gelanceerde Apple Pay naar Europa te halen. Wanneer de mobiel betalen technologie van Apple in Europa beschikbaar komt is nog niet bekend. Contactloos betalen met de iPhone 6 moet al wel mogelijk zijn. Dat meldt Financial Times.

Over een kleine twee weken zullen Apple fans in Europa rondlopen met de nieuwe generatie iPhones. Een belangrijke feature van de nieuwe smartphone is echter dan nog niet beschikbaar: Apple Pay. Apple lanceerde dinsdag haar eigen betaaldienst Apple Pay. Door de mogelijkheden van Touch-ID en het inscannen van creditcards zijn fysieke betaalpassen volgens Apple binnenkort verleden tijd.

Apple Pay

Om contactloos betalen en het registeren van creditcards via Apple Pay mogelijk te maken zijn afspraken nodig met veel banken en creditcardmaatschappijen. Apple heeft zich hiermee eerst gericht op de Amerikaanse banken om zo het naar eigen zeggen verouderde betaalsysteem nieuw leven in te blazen.

De volgende stap is Europa. Zo laat  Visa Europa weten nauw samen te werken met Apple en aangesloten banken om de nieuwe dienst op de markt in Europa te brengen. Aangezien Europa al veel verder is met contactloos betalen zal de uitrol van Apple Pay naar verwachting sneller kunnen lopen. Volgens de Financial Times zijn er in Europa al 1,5 miljoen terminals aanwezig waar je contactloos kunt betalen, ook al met Apple Pay.