ABN AMRO wordt derde private bank in Duitsland

02 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO heeft de overname van de  Duitse private banking activiteiten van Credit Suisse afgerond. Dat meldt de bank afgelopen maandag. Bethmann Bank, de lokale private bank van ABN AMRO, wordt hierdoor de derde private bank van Duitsland.

Minder afhankelijk van Nederlandse thuismarkt

Al eerder maakte ABN AMRO bekend dat zij minder afhankelijk wil zijn van de Nederlandse thuismarkt. Om dat te realiseren wil de bank internationaal uitbreiden, onder meer in private banking

De overname van de Duitse private banking activiteiten van Credit Suisse is in lijn met de groeistrategie die ABN AMRO heeft uitgestippeld voor private banking in Europa. De strategie van de bank is er onder meer op gericht een leidende Europese private bank te zijn. Door de acquisitie mag ABN AMRO zich nu de derde private bank in Duitsland noemen, een van de grootste markten ter wereld voor private banks en vermogensbeheerders. 

Overname private banking activiteiten Credit Suisse

Op 5 december 2013 kondigde ABN AMRO aan dat er voorwaardelijk overeenstemming was bereikt met Credit Suisse. Aan de gestelde voorwaarden, waaronder toestemming van de betreffende mededingingsautoriteiten, is nu voldaan.

ABN Amro koopt Duitse private banking tak Credit Suisse

Credit Suisse beheert in Duitsland een vermogen van ruim €10 miljard voor welgestelde particulieren die meer dan €1 miljoen te beleggen hebben. De van oorsprong Zwitserse bank had de private banking tak al langer in de etalage staan. Credit Suisse wil, in lijn met zijn hernieuwde strategische focus, alleen nog maar klanten met een vermogen van meer dan €1 miljoen bedienen in Duitsland.

Bethman Bank

Bethmann Bank, dat sinds 2004 in handen is van ABN AMRO, is ontstaan uit de fusie tussen Bankhaus Delbrück & Co and Bethmann-Maffei. De private bank heeft 10 vestigingen in Duitsland, waaronder in Frankfurt (hoofdkantoor), Berlijn, München en Stuttgart.

De bank legt zich toe op vermogensmanagement, beleggingsadvisering en financial planning. Bethmann Bank nam twee jaar geleden de Duitsland delen van LGT Bank uit Liechtenstein over. Na afronding van deze transactie heeft Bethmann Bank circa 20.000 klanten, met een gezamenlijk beheerd vermogen van ongeveer €34 miljard.