Oranje Handelsmissiefonds steunt nog 10 bedrijven

01 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Na de succesvolle introductie van het Oranje Handelsmissiefonds in april 2013 is vorige week bekendgemaakt dat een tweede ronde van start gaat. Net als afgelopen jaar zullen uiteindelijk 10 kansrijke MKB-bedrijven gesteund worden met een handelsmissiepakket dat hen in staat stelt om succesvol zaken te doen over de grens. Vanaf deze week kunnen ondernemers zich weer opgeven.

Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) heeft tot doel om nog meer (MKB-)ondernemers te inspireren en te stimuleren om de stap naar het buitenland te zetten.  Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ondersteuning

Het fonds ziet toe op de ondersteuning van 10 geselecteerde MKB-ers. Zij ontvangen een symbolische cheque ter waarde van €10.000 voor onder meer volledig begeleide deelname aan een handelsmissie of internationale beurs. ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken bundelen hun krachten en werken samen met de prijswinnaars aan het opstellen en implementeren van een internationaal bedrijfsplan.

Oranje handelsmissie fonds

Zo levert ING een bijdrage met haar financiële kennis en haar expertise van de relevante bedrijfssectoren en exportmarkten. ING kan de bedrijven daarnaast in contact brengen met interessante marktpartijen in Europa en de rest van de wereld. KLM organiseert vluchten naar het buitenland, terwijl het MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hun aanzienlijke kennis meebrengen van de vele markten wereldwijd.

Een goed voorbeeld

Styleshoots heeft vorig jaar met succes een aanvraag ingediend bij het Oranje Handelsmissiefonds. Dit bedrijf heeft een eenvoudige manier ontwikkeld om kleding te fotograferen, bijvoorbeeld voor een webshop. Het bedrijf, dat een van de 275 bedrijven was die zich inschreven, bereidt zich nu voor om nog dit najaar de Chinese markt te betreden.

Nieuwe inschrijvingen

De officiële inschrijving is geopend van 25 augustus tot 1 oktober. De winnaars worden op 7 november gekozen door een selectiepanel. Ga naar de officiële website voor inschrijving en nadere informatie.