ING CEO Ralph Hamers gaat icebucket uitdaging aan

26 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van ING, Ralph Hamers, heeft de ALS Ice Bucket Challenge geaccepteerd. Met de challenge wordt aandacht gevraagd voor de dodelijke en ongeneeslijke ziekte ALS. Ralph Hamers is de eerste Nederlandse CEO van een bank die meedoet aan de challenge. Verder hebben al veel andere topmannen en bekende Nederlanders op deze manier de ziekte onder de aandacht gebracht.

In het buitenland doen meer bankiers mee aan de ALS Ice Bucket Challenge. Onder anderen Richard Davis, CEO U.S. Bancorp, Peter Anceto, CEO van Tangerine (voormalig ING Direct Canada), en Brett King, founder en de CEO van Moven hebben meegedaan.

ALS Ice Bucket Challenge

ALS, amfyotrofe laterale sclerose, ook wel bekend als ‘Lou Gehrig’s disease’, is een vrij onbekende spierziekte. Eenmaal geconstateerd, heeft de patiënt nog maar 3 tot 5 jaar te leven. Corey Griffin bedacht samen met familie en vrienden de Ice Bucket Challenge, omdat één van zijn vrienden, Pete Frates, de dodelijke ziekte heeft. Inmiddels heeft Frates, voorheen succesvol honkballer, zijn stem verloren door de ziekte, maar op deze manier kan hij toch zijn stem laten gelden en via social media miljoenen mensen bereiken.

Ralph Hamers daagde op zijn beurt twee mensen uit om de Ice Bucket Challenge aan te gaan: Camiel Eurlings, CEO van KLM en Arjan Bos, CEO van TVM. Beiden hebben de uitdaging aangenomen.