ING recyclet hun kantoormateriaal voor MVO film

18 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om te laten zien welke initiatieven ING ontplooit voor kinderen wereldwijd heeft ING een bijzondere video laten maken waarbij uitsluitend gebruik is gemaakt van gerecycled materiaal.

In de video komen de projeten van ING letterlijk voorbij op een draaiende wereldbol. In Nederland gaat het om lespakketten en gastlessen op scholen over het omgaan met geld. Ook stimuleert ING sporten voor kinderen met de welpenpakketten voor voetbalclubs. In andere landen steunt ING specifieke onderwijsprojecten van UNICEF.

Video van gerecycled materiaal

'We zochten een andere, prikkelende manier om ons verhaal te vertellen', zegt Tjitske Benedictus, verantwoordelijk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ING Nederland.

'Bij de keuze hoe deze projecten in beeld te brengen, speelde een rol dat ING klimaatneutraal werkt.' Zo ontstond een ‘storyboard’ van gerecycled materiaal in de vorm van een wereldbol, waarop alle projecten voorbijschuiven. Een lege pen wordt een regenpijp van een schoollokaal, schuimrubber uit een oude stoel vormt een poppetje dat lesgeeft. Het storyboard is rond als de wereldbol en beweegt zo langs de camera, waardoor het filmpje ontstaat. 

 

De video is gemaakt door JWT Amsterdam, Clay! en Pedri Animations in opdracht van ING Nederland.