Achmea bereikt akkoord over nieuwe cao

15 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De medewerkers van Achmea hebben een nieuwe cao. De verzekeraar bereikte een akkoord met een grote meerderheid van de leden van FNV Finance, CNV Vakmensen én met zijn eigen medewerkers.

In december werd het onderhandelingsresultaat niet alleen aan de drie vakbonden voorgelegd, maar ook aan de medewerkers van Achmea zelf. Vakbond De Unie zou akkoord gaan wanneer een meerderheid van de Achmea-medewerkers met het voorstel zouden instemmen. En zo geschiedde: van de medewerkers van de verzekeraar die een stem hadden uitgebracht, ging 92% akkoord met het onderhandelingsresultaat.

“Wij zijn blij dat we samen met alle vakorganisaties tot deze cao zijn gekomen”, geeft RvB-voorzitter Bianca Tetteroo aan. “Die een breed draagvlak heeft onder onze medewerkers. Er ligt een mooi pakket aan afspraken waarmee we recht doen aan de verschillende wensen en belangen van onze medewerkers.”

Sheffield Haworth appoints Alex Cormack and Patrick Meehan

Al met al kunnen de 12.000 Achmea-medewerkers rekenen op een structurele loonsverhoging van €300 per maand (voor de hogere schalen gelden andere regelingen). De medewerkers gaan er komend jaar gemiddeld zo’n 7,5% op vooruit.

Andere afspraken gaan onder meer over het ophogen van de loondoorbetaling bij kortdurend zorgverlof, meer keuzemomenten door het jaar heen voor meer- en minderuren werken en ontvangen nieuwe medewerkers na één jaar in dienst een klimaatbudget.

De cao heeft een looptijd van 1 december 2023 tot en met 31 augustus 2025.