Auke Dirkmaat volgt Adriaan Hoogduijn op als CEO van Hyarchis

22 december 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Auke Dirkmaat begint het nieuwe jaar als Chief Executive Officer van Hyarchis. Dirkmaat is daarmee de opvolger van Adriaan Hoogduijn, die de functie sinds 2021 vervulde. Hoogduijn blijft de komende periode nog wel betrokken bij het bedrijf.

De kersverse CEO van Hyarchis was de afgelopen anderhalf jaar actief als Chief Commercial Officer. In die hoedanigheid heeft hij een “belangrijke bijdrage” geleverd aan de groei van de organisatie, waaronder de verdere internationalisering in zowel Duitsland als België. In een verder verleden werkte hij onder meer voor DSB Bank, Allianz en Ockto.

“Ik ben erg enthousiast om het roer bij Hyarchis over te nemen en ik kijk ernaar uit om de organisatie in mijn nieuwe rol als ceo verder uit te bouwen”, legt Dirkmaat uit. “We hebben onverminderd ambitieuze doelstellingen, een mooi internationaal team en klanten verspreid over Europa. Met dit als uitgangspositie zie ik de toekomst met veel vertrouwen tegemoet”.

Auke Dirkmaat volgt Adriaan Hoogduijn op als CEO van Hyarchis

Stokje overdragen

Zijn voorganger – Adriaan Hoogduijn – trad in 2018 eveneens als CCO in dienst bij Hyarchis. Destijds was hij onder meer verantwoordelijk voor de oprichting van het ontwikkelcentrum in Litouwen. Hij was tevens de CEO van het bedrijf toen die onderdeel werd van softwarebedrijf Blinqx. Nu Hyarchis de volgende groeifase ingaat, zou het een “natuurlijk moment” zijn om het stokje over te dragen.

Blinqx-CEO Ruud van der Kruk benadrukt dat de vertrekkend CEO een belangrijke rol heeft gespeeld in de samenwerking tussen de twee bedrijven. “Zo heeft hij het team van Hyarchis de afgelopen jaren overtuigend door een periode van sterke groei geleid.”

“Onder zijn leiding werd ook de acquisitie van Dapas gerealiseerd met recent de integratie hiervan binnen de Hyarchis product portfolio”, vervolgt Van der Kruk. “We willen Adriaan bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan onze organisatie en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Tot slot maakt Hyarchis bekend Herman de Jonge, VP Accountancy & SME bij Blinqx, Hyarchis zal versterken als strategisch adviseur. In deze hoedanigheid zal hij medeverantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de strategische groei van het bedrijf en in het bijzonder de recent gelanceerde SaaS-propositie Hyarchis Comply.