Colosseus helpt Lifetri met datamigratie naar nieuw pensioensysteem

18 januari 2023 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Verzekeraar Lifetri heeft wederom voor Colosseus gekozen als partner voor een grootschalige datamigratie naar een nieuw pensioensysteem.

Het in Maarssen gevestigde Lifetri (tot voor kort nog bekend als Klaverblad Levensverzekeringen) is een uitvoerder voor pensioen- en levensverzekeringen. Het bedrijf (onderdeel van investeerder Sixth Street) beheert de levenpolissen van meer dan 4.000 deelnemers en circa 500.000 verzekerden.

Vorig jaar besloot Lifetri om de pensioenadministratie over te hevelen naar een nieuw systeem. Gekozen werd voor het administratieplatform VIPS Pension van softwarebedrijf Visma Idella uit Amersfoort.

Bo Besters, Rutger Zomer, Marco de Groot, Els Burger

Rutger Zomer, Chief Operations Officer van Lifetri, laat weten dat het nieuwe systeem de uitvoerder zal helpen “de klant centraal te stellen, de efficiency van de bedrijfsvoering te verhogen en Lifetri voor te bereiden op de migraties van pensioenportefeuilles, mede met het oog op het nieuwe pensioenstelsel”.

“We kunnen de deelnemers van Lifetri een nog betere dienstverlening bieden en innovatieve communicatie”, legt hij uit. “Ook is Lifetri door de samenwerking met Visma Idella goed voorbereid op verhoogde interesse in de geboden garantie-oplossingen als gevolg van hogere dekkingsgraden en de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.”

Het migratietraject

Volgend op de selectie van het nieuwe systeem trapte Lifetri het implementatietraject af. Voor de datamigratie – een van de complexere werkstromen bij dit soort trajecten – haalde de verzekeraar de expertise aan boord van Colosseus Consult, een IT-adviesbureau dat zich volledig toelegt op datatransformaties binnen de leven- en pensioensector.

Gezamenlijk zijn gedurende 2022 drie pensioenportefeuilles gemigreerd. Die migraties liepen zo soepel dat Lifetri nu heeft besloten om de samenwerking dit jaar een vervolg te geven. Dit jaar verwacht Lifetri nog verschillende andere portefeuilles over te hevelen.

“Voor Lifetri is het belangrijk dat de deelnemers geen last ondervinden van de overgang naar een ander administratieplatform. Dat is bij alle drie de migraties gelukt”, blikt Zomer terug. “Ook is de tevredenheid over het functioneren van de migratiestraat en de snelheid waarmee het proces is uitgevoerd groot.”

“Onze CDP-software ontzorgt organisaties bij de complexe overgang naar een nieuw administratiesysteem”, zegt Colosseus-directeur Bo Besters. De migratietool helpt migratieteams end-to-end regie op het traject te krijgen en beschikt over allerlei geautomatiseerde controles om ervoor te zorgen dat de data in het nieuwe systeem nauwkeurig en compleet is.

Zomer sluit af: “Mede door het partnership met Colosseus bieden we een snelle, solide en gecontroleerde oplossing voor de migraties van pensioenportefeuilles. En biedt dit voor migratie ook zekerheid over de datakwaliteit. Daarmee maken we onze klantbelofte van een tijdige, geruisloze en ongehinderde overgang maximaal waar.”

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.