EPI rondt overname iDEAL en Payconiq af

02 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het European Payments Initiative heeft de overname van iDEAL en diens technologieleverancier Payconiq afgerond.

Doel van de overname is om iDEAL up te graden naar een internationaal alomvattend betaalsysteem. iDEAL en Payconiq fungeren daarbij als strategische asset om onder één uniform merk in Europese landen de zogeheten digitale wallet ‘Wero’ en een account-naar-account betaaloplossing te lanceren.

In eerste instantie zal de nieuwe betaaloplossing in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland uitgerold worden – landen die gezamenlijk meer dan de helft van alle non-cash betalingen in de eurozone vertegenwoordigen. Later wordt de oplossing ook in andere Europese landen gelanceerd.

EPI rondt overname iDEAL en Payconiq af

“Persoonlijk wil ik mijn dank uitspreken aan alle betrokken partijen bij deze belangrijke transacties”, legt EPI-CEO Martina Weimert uit. “Ik bedank onze aandeelhouders voor hun voortdurende vertrouwen in de visie en missie van EPI, evenals toezichthouders voor hun zorgvuldige beoordeling.

Bovendien wil ik de medewerkers van iDEAL en Payconiq International die zich bij de EPI-familie zullen voegen van harte welkom heten”, vervolgt Weimert. “Ik geloof dat hun expertise en ervaring zeer waardevol zullen zijn voor het succes van EPI en de betaaloplossing Wero."

EPI stelt tot slot de operationele continuïteit van iDEAL en Payconinq te verzekeren. “Ondernemers en consumenten in Nederland, België en Luxemburg mogen rekenen op volledige beschikbaarheid van de betaaldiensten.” De geleidelijke integratie van iDEAL naar Wero zal in 2025 beginnen.