Zwitserleven wil met tweetal benoemingen volgende stap zetten richting doel van pensioenspecialist

17 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Athora Netherlands wil met het merk Zwitserleven dé pensioenspecialist van Nederland worden; een doelstelling die het bedrijf zichzelf twee jaar geleden oplegde. En om dat doel te verwezenlijken verwelkomt de verzekeraar twee nieuwe directeuren binnen het managementteam van de commerciële tak (het MT Commerce).

Zo maakt Zwitserleven bekend dat Jan Willem Hoitsma, Ria Blok-Leenheer opvolgt als Director Employer Solutions. Hoitsma wordt “met zijn brede en ruime achtergrond in de pensioenwereld op het gebied van management, sales en marketing” verantwoordelijk voor het behouden en uitbouwen van de bestaande pensioencontracten. Daarnaast dient hij de groeistrategie mede te realiseren.  

Tegelijkertijd is Geneviève Ho Sam Sooi begonnen als Director Personal Solutions & Marketing. In deze hoedanigheid zal zij verantwoordelijk zijn voor de activiteiten voor klanten die hun pensioen opbouwen of ontvangen bij Zwitserleven. Ho Sam Sooi kan bogen op jarenlange ervaring in “het centraal stellen van de klant binnen (met name) financiële organisaties.

Zwitserleven wil met tweetal benoemingen volgende stap zetten richting doel van pensioenspecialist

Met de twee benoemingen is het MT Commerce van Zwitserleven weer op volle sterkte.

Nieuw pensioenstelsel

“Ik ben Ria dankbaar voor haar bijdrage aan de groei van ons bedrijf”, vertelt Annemieke Visser-Brons, (Chief Commercial Officer van Athora Netherlands). “Tegelijkertijd ben ik heel blij dat Geneviève en Jan Willem ons team komen versterken.”

De CCO legt uit Zwitserleven verder wil groeien en samen met het nieuwe team wil werken aan een nog hogere tevredenheid van klanten en adviseurs. Daarnaast stipt ze aan dat het bedrijf de komende jaren voor een grote uitdaging staat om werkgevers te helpen de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel te maken.

“Dit doen we samen met het intermediair dat hierin een onmisbare rol vervult”, vervolgt Visser-Brons. “Daarnaast biedt het nieuwe pensioenstelsel Zwitserleven kansen om met nieuwe oplossingen klanten te helpen hun inkomen voor later zeker te stellen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat succesvol gaan realiseren.”

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.