Siska Danhoff sleept prestigieuze inspiratietitel in de wacht

13 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Bloemen, champagne én een award voor Siska Danhoff van Lamberink; de financieel adviseur uit Assen is tijdens de HypoVak benoemd tot de meest inspirerende adviseur van Nederland.

Het thema van de verkiezing was dit jaar de verbreding van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Aandacht voor woningverduurzaming was dan ook een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de inzendingen.

Uit alle inzendingen werden vier adviseurs genomineerd voor de finaleronde. Daarin mochten de finalisten ieder een professionele podcast opnemen, waarin ze onder meer vertellen hoe zij in een veranderende woningmarkt hun dienstverlening verbreden en wat hun aanpak daarbij is.

Siska Danhoff en Hans Buursink (NN Bank)

Siska Danhoff en Hans Buursink (NN Bank)

De jury – bestaande uit Alex Klein (hoofdredacteur InFinance), Kees Dullemon (directeur INSVER) en Sitske Mauritsz (Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet) en Hans Buursink (Domein Lead Hypotheken & Consumptief Krediet Nationale-Nederlanden) van Nationale-Nederlanden) – had daarbij extra aandacht voor woningverduurzaming bij het eindoordeel.

“De podcast van Siska is voor adviseurs een stimulans om met initiatieven op het gebied van woningverduurzaming aan de slag te gaan”, legt Buursink uit. “Deze initiatieven zullen zeker bijdragen aan een hogere bereidheid van klanten om te verduurzamen.”

Een podium geven

Nationale-Nederlanden legt uit dat de veranderende markt het noodzakelijk maakt voor adviseurs om breder te kijken dan alleen de hypotheek. Verbreding van het adviesmodel, bijvoorbeeld met advisering op het gebied van woningverduurzaming of met (woon)verzekeringen, vormt volgens de financieel dienstverlener een goede oplossing.

Daarom stelt NN bank dat het dit jaar bewust op zoek is gegaan naar adviseurs die vooroplopen in de transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Deze adviseurs vormen volgens Buursink een inspiratiebron voor hun collega-adviseurs. “En inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden.”

“Adviseurs zijn voor Nationale-Nederlanden belangrijke business partners”, vult Mauritsz aan. “Daarom ondersteunen wij die transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Dat doen we door niet alleen een breed productenpalet op het gebied van wonen te bieden, maar ook met kennis en informatie. En dus ook door inspirerende initiatieven een podium te geven.”