Britten klaar voor biometrische authenticatie banken

31 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Meer dan de helft van de Britten wil dat hun banken biometrische vingerafdruk authenticatie-technologie gaan toepassen in hun digitale diensten, blijkt uit een survey van Intelligent Environments. Samsung en Apple lopen inmiddels al voorop in de technologische ontwikkelingen.

Biometrische authenticatie populair
De iPhone 5s en Samsung Galaxy S5 hebben de Britten afgelopen jaar helpen wennen aan biometrie via vingerafdrukscanners. Van de 2.000 mensen die meededen aan een opiniepeiling van Intelligent Environments – een internationaal provider van innovatieve mobiele en online oplossingen voor financiële organisaties - gaf 79% aan klaar te zijn hun wachtwoorden overboord te gooien ten gunste van de invoering van biometrische veiligheidsmaatregelen. Het scannen van vingerafdrukken is de populairste biometrische authenticatiemethode, door 53% van de ondervraagden genoemd. Daarna komt het scannen van de iris (33%), gezichtsherkenning (30%) en het monitoren van de hartslag (29%). De minst populaire methode is stemherkenning, dat door slechts 27% van de ondervraagden genoemd werd. Overigens heeft het Britse Barclays deze laatste methode ingevoerd bij al zijn kantoren.

Vingerscan

Behoefte bij klanten
Clayton Locke, Chief Technology Officer bij Intelligent Environments: “In het gevecht van de biometrie is het niet verrassend dat vingerafdrukscanners op de eerste plek staan. Steeds meer mensen raken gewend aan vingerafdrukscanners door de toepassing op mobiele telefoons. Opvallend is dat het onderzoek de groeiende behoefte van de klant aan dergelijke technologie onthult."

Zowel Samsung als Apple hebben de deuren reeds geopend voor vingerafdrukscanners voor betalingen. Samsung heeft een deal gesloten met PayPal, die ervoor zorgt dat Galaxy S5-gebruikers slechts met hun vinger over het scherm hoeven te gaan om on- en offline betalingen te doen, terwijl Apple een Touch ID API voor ontwikkelaars gelanceerd heeft.