Siewers commercieel dir. ABN AMRO Verzekeringen

01 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Peter Siewers is de nieuwe commercieel directeur van ABN AMRO Verzekeringen, de 51% joint venture van ABN AMRO en Delta Lloyd. Hij vervangt Maurice Koopman, die na drie jaar een ander pad inslaat als Directeur Direct bij Delta Lloyd.

Na in 2000 zijn bachelor in Bestuurskunde behaald te hebben, startte Siewers als Management Trainee bij Ormit. In 2003 begon hij bij Delta Lloyd als Teamleider Geldverkeer, waarna hij na een jaar Teamleider Directe Incasso werd. In 2006 kwam hij bij OHRA – onderdeel van financieel dienstverlener de Delta Lloyd Group - terecht als Teammanager Relatiebeheer, waarna hij in 2007 Teammanager Sales werd.

Peter Siewers - ABN AMRO

Begin 2009 ging hij, nog steeds bij OHRA, aan de slag als Manager Distributiepartners. Sinds 2013 is Siewers Bestuurslid van Stichting Topsport Schuurman BZC Waterpolo. Hij speelde waterpolo op het hoogste niveau. In  de jaren 2011, 2012 en 2013 speelde hij bij BZC Borculo en werd drie jaar op rij Nederlands kampioen.

Sinds 2011 is hij aan ABN AMRO Verzekeringen verbonden geweest als Manager Marketing & Verkoop Particulieren, waar hij verantwoordelijk was voor de marketing en verkoop van particuliere producten van ABN AMRO Verzekeringen. In zijn nieuwe functie als Chief Commercial Officer, ofwel Commercieel directeur, is hij verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van ABN AMRO Verzekeringen, zakelijk en particulier.