SurePay kondigt één Europese IBAN-Naam Check aan

09 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In Nederland was het al heel gewoon, maar over de landsgrenzen bepaald niet – de IBAN Naam Check. Daar komt nu verandering in. SurePay heeft één Europese IBAN-Naam Check oplossing aangekondigd, waarmee dekking wordt geboden – zowel cross border als voor binnenlandse betalingen – in alle EU-landen.

En dat is goed nieuws. SurePay wijst erop dat internationale fraude nog altijd elke dag toeneemt. Betalingsfraude – denk aan factuur-, WhatsApp- en CEO-fraude – kan echter voortijdig gesignaleerd worden door voorafgaande aan de betaling een IBAN-Naam Check toe te passen. Om die reden werkt de Europese Commissie aan Instant Payment-wetgeving, inclusief een verplichte IBAN-Naam Check.

De fintech uit Utrecht is al actief in meerdere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië en Frankrijk, maar is nu dus klaar voor een EU-brede introductie.

SurePay kondigt één Europese IBAN-Naam Check aan

Naast directe verbindingen met meer dan honderd banken, heeft SurePay verbindingen met betaalschema's in Europa, zoals CBI's Check IBAN en SEPAmail. Al me al heeft de fintech al meer dan 6 miljard checks uitgevoerd en een matching-algoritme ontwikkeld dat het laagste aantal false positives produceert.

‘De beste oplossing’

“Onze Europese IBAN-Naam Check biedt banken een naadloze en veilige betaalervaring met de hoogste dekking in alle Europese landen”, legt SurePay-CEO David Jan Janse uit. “We gaan ervoor zorgen dat onze klanten de beste oplossing hebben: die voldoet aan de bankstandaard en privacy wetgeving en veilig is.”

“We bieden de meest nauwkeurige IBAN-Naam-matching op basis van realtime geverifieerde rekeninghouders gegevens. Onze oplossing is ontworpen om aan deze behoefte en aan binnenlandse en Europese regelgeving te voldoen”, aldus de CEO van SurePay.