Beperkte winst Citigroup door boete van 7 miljard

15 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Door een schikking van $7 miljard is de nettowinst van Citigroup gedaald van $4,18 miljard naar $181 miljoen in het tweede kwartaal dit jaar. De miljardenschikking werd getroffen met het Amerikaanse ministerie van justitie om een rechtszaak over de verkoop van rommelhypotheken af te kopen.

Misleiding

Het akkoord met de Amerikaanse autoriteiten betreft de verkoop van rommelhypotheken in de periode 2003 tot en met 2008. De periode voor de financiële crisis. Bij de verkoop zou Citigroup beleggers hebben misleid over de kwaliteit van de hypotheekobligaties. Met de schikking wil Citi een rechtszaak voorkomen.

Ondanks dat de nettowinst in het tweede kwartaal door de schikking vrijwel geheel verdampte, steeg het aandeel van Citi met 3% op de Amerikaanse beurs.

Citibank - General

Niet de laatste miljardenschikking

De bank is de tweede Amerikaanse bank die een schikking treft en zal ook niet de laatste bank zijn. Vorig jaar betaalde JP Morgan Chase al 13 miljard om haar rol in de verkoop van slechte leningen af te kopen. Ook Bank of America zou bezig zijn om een schikking voor te bereiden met de Amerikaanse autoriteiten.