Tink verleidt betalingsexpert Andrew Boyajian tot overstap van JPMorgan

30 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Tink heeft Andrew Boyajian aangetrokken om leiding te geven zijn VRP-afdeling (variable recurring payments). 

Boyajian werkte de afgelopen twee jaar bij JPMorgan’s wholesale banking business, waar hij de strategie bepaalde voor de ontwikkeling en commercialisering van opkomende betalingsvormen. In die hoedanigheid stond hij veelvuldig in contact met grote en opkomende fintech-bedrijven en leidde hij de verkoopstrategie. In een verder verleden werkte hij onder meer voor Wise en Kickstarter.

Boyajian is een van de vier grote ‘aankopen’ van Tink van de afgelopen periode. Ian Morrin (Bud) als VP of Payment Sales, Kevin Ward (Klarna) als VP of Strategic Accountmanagement en Reece Shannon-Sinclair (WorldPay) als Head of Delivery and Solutions Architecture vormen de overige toptranfers van de fintech.

Andrew Boyajian, Head of Variable Recurring Payments, Tink

“Ons Britse kantoor is in de afgelopen twaalf maanden meer dan vervijfvoudigd”, legt Tom Pope (Head of Payments and Platforms bij Tink) uit. “Deze belangrijke aanwinsten zullen ons in staat stellen om in de voorhoede van betalingsinnovatie te blijven staan.”

“Dit team heeft een schat aan ervaring in het betalings-ecosysteem. We hebben onze zinnen gezet op het verhogen van de gebruikersadoptie van Pay by Bank en het verstevigen van de status ervan als een baanbrekende betaalmethode. Een doel dat we willen bereiken in samenwerking met enkele van de grootste PSP’s en banken ter wereld.”