Swishfund kiest voor Five Degrees' cloud-native core banking system vanwege ‘efficiencyslag’

05 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

In de zoektocht om zijn klanten een gestroomlijnder leenproces te bieden is mkb-kredietverstrekker Swishfund uitgekomen bij °neo – het core banking platform van Five Degrees. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor banken en kredietverstrekkers die op zoek zijn naar een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) voor leningbeheer.

Het platform van °neo biedt ons de kans een enorme efficiencyslag te maken en geeft ons de mogelijkheid om moeiteloze ervaringen te bieden aan klanten die een lening aanvragen”, legt Swishfund-CEO Jeroen Sonsma uit. “Dit gaat ons zeker helpen om meer klanten aan ons te binden en bestaande klanten te behouden.”

Five Degrees werd ruim tien jaar geleden opgericht door voormalig ABN AMRO’er Martijn Hohmann en de IJslandse bankier Bjorn Holmthorsson. De specialistische core banking technologie van het bedrijf biedt een oplossing voor de doorgaans verouderde legacysystemen die banken weerhouden om data-gedreven te werken. In 2021 lanceerde Five Degrees °neo, met de missie om financiële dienstverleners in staat te stellen om te voldoen aan de steeds veranderende markteisen.

Swishfund kiest voor Five Degrees' cloud-native core banking system vanwege ‘efficiencyslag’

“Bij Swishfund is het ons doel om ondernemers snel en gemakkelijk toegang te geven tot zakelijke financiering”, vervolgt Sonsma zijn uitleg. “Om aan deze eisen te kunnen voldoen werken we met de nieuwste technologieën in de markt. °neo stelt ons in staat om de infrastructuur volledig aan te passen aan onze behoeften. Daardoor kunnen we ons meer focussen op waar we goed in zijn, namelijk het aanbieden van snelle, flexibele en passende oplossingen.”