ABN AMRO Ventures steekt $12 miljoen in ‘fietsverzekeraar’ Laka

28 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO Ventures heeft bekend gemaakt dat het $12 miljoen heeft geïnvesteerd in insurtech start-up Laka. Laka – met kantoren in Amsterdam en Londen – biedt fietsverzekeringen aan zowel zakelijke klanten als particulieren, van amateurwielrenners tot fietskoeriers. Het durfkapitaalfonds van ABN AMRO stelt dat de opkomst van e-mobility de primaire aanleiding vormde om te investeren in de insurtech. 

“Met haar innovatieve prijsmodel kan Laka in heel Europa veel eerlijkere premies rekenen dan de concurrenten”, gaat de uitleg van ABN AMRO verder. “Daarnaast is het platform van Laka voor veel ondernemers en particulieren snel en gemakkelijk te navigeren. Alles is met een paar klikken te regelen, van het installeren tot het indienen van een claim. De groei van e-mobility is niet te stuiten nu steeds meer particulieren en ondernemingen kiezen voor schoner vervoer.”

Laka wil – met behulp van de investeringen – haar marktaandeel in Nederland en Noordwest-Europa vergroten. Overigens is ABN AMRO Ventures niet de enige partij die in de insurtech investeert. Autotech Ventures (een Amerikaanse investeerder in mobiliteit) en ook Ponooc (het aan Pon gelieerde investeringsfonds) pompen tevens geld in de fietsverzekeraar. Ook bestaande investeerders breiden hun belangen in Laka uit.

ABN AMRO Ventures steekt $12 miljoen in ‘fietsverzekeraar’ Laka

Hugo Bongers, directeur van het durfkapitaalfonds, stelt dat ABN AMRO Ventures verheugd is om Laka op weg te kunnen helpen om de meest vooraanstaande insurtech van Europa te worden op het gebied van groene mobiliteit.

“We kijken ernaar uit om samen met het uitstekende managementteam van Laka en de andere investeerders te werken aan een mooi resultaat. Onze investering in Laka past perfect bij de ambitie van ABN AMRO om onze klanten te voorzien van best-in-class digitale diensten en ze te helpen met hun transitie naar een duurzamere levensstijl”, besluit Bongers