Geldmaat versterkt RvC met Pieter Hasekamp en Petri Nikkilä

04 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Geldmaat heeft twee nieuwe leden bekendgemaakt: Pieter Hasekamp vervangt Pieter Schoehuijs als voorzitter en Petri Nikkilä is de opvolger van Ivo van den Boom.

Geldmaat legt uit dat Hasekamp over veel bestuurlijke ervaring en expertise beschikt op het gebied van de Nederlandse economie. Hasekamp is sinds 1 maart directeur van het Centraal Planbureau, nadat hij tussen 2004 en 2020 een aantal bestuursfuncties bekleedde bij het Ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en het Ministerie van Financiën.

Ook Nikkilä wordt door Geldmaat een ervaren bestuurder genoemd, zo is hij sinds 1 juni 2020 verantwoordelijk als Hoofd Retail Banking van ING Nederland, België en Luxemburg. Tevens kan hij bogen op ruime kennis en ervaring in het internationale bedrijfsleven. Zo is hij onder andere werkzaam geweest voor Nordea, HSBC, Unilever en was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Automatia.

Geldmaat versterkt RvC met Pieter Hasekamp en Petri Nikkilä

De dialoog

Geldmaat-CEO Erik Kwakkel is verheugd met de komst van het tweetal. “Pieter Hasekamp heeft veel kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijke vraagstukken en publieke dienstverlening. Met zijn focus op verbinding en het behalen van resultaten, versterkt Pieter de toezichthoudende functies op deze aspecten.”

“Petri Nikkilä neemt zijn bancaire achtergrond mee en brengt bovendien waardevolle kennis en ervaring mee van Automatia (de Finse variant van Geldmaat)”, vervolgt Kwakkel zijn uitleg. “Met hun waardevolle kennis en ervaring, leveren Pieter en Petri samen met de rest van de RvC een belangrijke bijdrage aan de dialoog over het gevoerde beleid van onze Raad van Bestuur en fungeren zij als klankbord en adviseur.”

Een vertrouwd gezicht

De RvC en RvB van Geldmaat bedanken daarnaast Pieter Schoehuijs en Ivo van den Boom voor hun bewezen diensten. “Zowel Pieter als Ivo hebben de afgelopen jaren geholpen met de overdracht van de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank aan Geldmaat. De transitie is inmiddels afgerond en mede dankzij hen is Geldmaat een vertrouwd gezicht geworden in het Nederlandse straatbeeld.”

De Raad van Commissarissen van Geldmaat bestaat – naast Hasekamp en Nikkilä – uit Pieter Schoehuijs,  Floor Kurstjens (ABN AMRO), Ton van Nimwegen (Rabobank) en Ivo van den Boom (ING).