Mollies nieuwe Centre of Excellence opent deuren in Maastricht

14 december 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mollie heeft aangekondigd dat het volgend jaar een fintech Centre of Excellence opent in Maastricht. De nieuwe locatie moet daarnaast als uitbreiding dienen van het hoofdkantoor in Amsterdam, waardoor “het bedrijf kan opschalen en groei kan stimuleren voor zijn ruim 125.000 klanten”. De betaalverwerker verwacht voor het nieuwe kantoor zo’n 200 nieuwe Mollies te mogen verwelkomen.

De fintech legt uit dat het voor Maastricht heeft gekozen vanwege het diverse en internationale arbeidsaanbod en verwijst daarbij naar het feit dat er meer dan 63 talen worden gesproken in de stad. Hierdoor kan het bedrijf vanuit de hub een breed scala aan markten bedienen. Tevens beargumenteert Mollie dat de provinciehoofdstad bekend staat om zijn onderwijsinstellingen en veel afgestudeerden ervoor kiezen om na hun studie in de stad te blijven wonen.

Om studenten alvast warm te maken voor een baan bij Mollie, wil het bedrijf samenwerken met de plaatselijke universiteiten en scholen om presentaties en workshops te verzorgen om studenten te ondersteunen met hun eerste stap in het bedrijfsleven.

Mollies nieuwe Centre of Excellence opent deuren in Maastricht

Mollie-CEO Shane Happach is (mede) vanwege de “buitengewone” groeifase van het bedrijf verheugd met de komst van de nieuwe locatie. “Maastricht heeft een uitgesproken en brede talentenpool die de expansie van ons bedrijf zal ondersteunen. We willen dat Maastricht aanvoelt als een verlengstuk van ons hoofdkantoor in Amsterdam en we willen graag het hart en de ziel van ons bedrijf repliceren in het Eiffelgebouw.”

Geboorteplaats van de euro

Ook vanuit het stadsbestuur klinken er positieve geluiden over de komst van Mollie. Volgens Vivianne Heijnen, viceburgemeester van Maastricht, bevestigt de komst van de betaalverwerker “de kracht van Maastricht als internationale stad”. “Maastricht heeft een unieke positie in het hart van Europa, met een goede balans tussen werk en privéleven, toonaangevende universiteiten en een diverse bevolking van meertalige burgers die verschillende perspectieven en vaardigheden inbrengen.”

“Het is passend dat een echte innovator op het gebied van betalingen zijn nieuwe thuisbasis vestigt in de geboorteplaats van de euro. We kijken ernaar uit Mollie te verwelkomen en met haar samen te werken terwijl zij helpt onze lokale gemeenschap te groeien.”

Het centrum zal onder leiding komen te staan van Julien Cordonnier, COO van Mollie. Verwacht wordt dat de locatie in juni 2022 haar deuren opent. Overigens meldt de betaalverwerker dat het al reeds 25 ‘lokale Mollies’ heeft aangenomen die het bedrijf aldaar komen versterken.