Lissabon verwelkomt development hub van Mollie

29 juli 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mollie opent een development hub in Lissabon. Het kantoor zal in 2023 ruimte bieden aan meer dan honderd werknemers en is onderdeel van Mollies plannen om de snelheid van zijn productontwikkeling te vergroten. Deze aankondiging volgt slechts een paar weken na Mollies nieuwste investeringsronde, waarbij de Payment Service Provider (PSP) €665 miljoen ophaalde.

Diogo Antunes, Senior Engineering Manager bij Mollie, zal de Lissabon Development Hub leiden en heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van recruitment. Het PSP-bedrijf verwacht eind 2021 meer dan twintig nieuwe werknemers te hebben aangenomen, met een focus op software engineers en product managers. Het is verder de bedoeling dat het nieuwe kantoor eind 2022 zo’n zestig werknemers heeft, waarna het team in 2023 verder vergroot wordt tot ruim 100 man.

Mollie-CTO Marco dos Santos stelt dat Mollie van plan is om zijn productontwikkeling te versnellen om te voldoen aan de veranderende eisen van de ruim 120.000 klanten. “We kijken ernaar uit om naar Portugal uit te breiden. Lissabon is een fantastische plek voor onze nieuwe development hub, omdat er duizenden getalenteerde software engineers en product managers in de regio te vinden zijn.”

Lissabon verwelkomt development hub van Mollie

“Lissabon heft een sterk en snel groeiend technologie-ecosysteem en er zijn verschillende uitstekende universiteiten met een focus op wetenschap en engineering. Daarnaast biedt deze stad belangrijke mogelijkheden voor markuitbreiding in de toekomst.”

De meest geliefde payment service provider ter wereld

Antunes geeft daarbij aan dat hij en Dos Santos goed op de hoogte zijn van de grote hoeveelheid ervaren en aanstormend engineering-talent in Lissabon. “Ik kijk ernaar uit om de leiding te hebben over onze nieuwe development hub en om Mollie te helpen zijn visie te realiseren en de meest geliefde payment service provider ter wereld te worden.”

Lees ook: Mollie benoemt Julien Cordonnier tot Chief Operations Officer