Veritran en η!Transformers introduceren ‘Digitale Hypotheken’

01 oktober 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Digitaal adviesbureau η!Transformers en low-code platform Veritran hebben een strategisch partnerschap aangekondigd voor de lancering van een nieuw omnichannel-klantoplossing voor digitale hypotheekdiensten. Deze zal financiële instellingen helpen bij het realiseren van een digital-first benadering voor de hypothecaire dienstverlening.

Het hypotheekproces is een van de meest uitgebreide en complexe processen binnen de financiële dienstverlening. Tel daarbij op dat het aantal hypotheekaanvragen in heel Europa sterk toeneemt. Een groot deel van het huidige proces wordt nog met de hand verwerkt, wat inefficiënt kan zij voor zowel de aanvragers als de hypotheekverstrekkers. Met de nieuwe propositie ‘Digitale Hypotheken’ spelen de kersverse partners in op de huidige “overbelaste” markt.

Volgens Gabriela Giannattasio, directeur EMEA bij Veritran, speelt hun nieuwe digitale hypotheekoplossing in op een duidelijke trend en behoefte naar verdere digitalisering van de financiële sector. “Met de Digitale Hypotheek vergemakkelijken we de toegang tot deze oplossing voor alle hypotheekaanbieders, groot of klein, met een veel kortere implementatietijd dan gebruikelijk om in te spelen op een duidelijke marktbehoefte.”

Veritran en η!Transformers introduceren ‘Digitale Hypotheken’

Digitalisering van Europese financiële sector versnellen

Het is de bedoeling dat Digitale Hypotheek de gehele hypotheekcyclus gaat ondersteunen. Vanaf het moment van de aanvraag (onder andere de hypotheekberekening en offertes) tot en met onboarding, contractering en de daaropvolgende aanvraagstappen (zoals het aanleveren van documenten). Het gehele proces wordt gefaciliteerd door een self-service-portal, die continu inzicht verschaft en de mogelijkheid biedt om (een deel van) de aanvraag aan te passen.

“Low- en no-code ontwikkeling, waarbij minder tijd en kosten gemoeid zijn met snelle veranderbaarheid, is een fundamentele en snelgroeiende trend”, legt η!Transformers-Chief Digital Officer Gerwin Woelders uit. “De digitale self-service hypotheekoplossing die we met Veritran hebben gebouwd, is een grote stap op de Nederlandse en Europese markt. Dankzij onze partnerovereenkomst kunnen we de digitalisering van de Europese financiële sector versnellen.”

In navolging van de lancering van hun eerste co-creatie project, zullen η!Transformers en Veritran als onderdeel van het bredere partnership ook gaan samenwerken aan andere nieuwe, digitale oplossingen voor de financiële dienstensector.