BUX trekt Ierland in als eerste mobiele broker

24 juni 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BUX heeft zijn commissievrije beleggingsapp BUX Zero in Ierland gelanceerd. Met behulp van een financieringsronde van €80 miljoen heeft de Nederlandse mobiele broker de volgende stap gezet in zijn Europese uitbreidingstour.

Ierland (na Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk) is alweer het zesde Europese land waar de app beschikbaar is. Daarmee is BUX – sinds de oprichting in september 2019 – de snelst groeiende broker in Europa. BUX verklaart zijn succes aan het feit dat het bedrijf zijn volledige systeem vanaf de grond heeft opgebouwd, in tegenstelling tot andere brokers die hun apps ontwikkelden op platforms van derde partijen. BUX stelt hierdoor versneld te kunnen innoveren en opschalen. 

“Bij BUX is het ons doel om een nieuwe, meer rechtvaardigde financiële toekomst te creëren waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te beginnen met beleggen en zijn geld aan het werk te zetten”, legt BUX-CEO Yorick Naeff uit.

BUX trekt Ierland in als eerste mobiele broker

“Binnenkort gaan twee van de grootste banken van Ierland het land verlaten. Dit laat de Ieren achter met een beperkte keuze en maakt de roep om een vernieuwende broker steeds luider. Wij hopen iedereen in Ierland de mogelijkheid te bieden op een betere financiële toekomst door meer met hun geld te doen.”