SAI Global en RegTech Insights hosten regulatory change webinar

16 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RegTech Insights (host) en SAI Global (sponsor) organiseren op 22 juni het ‘Best Practices for Regulatory Change in 2021 and Beyond’ webinar. Met het online evenement willen de twee bedrijven inspelen op de snel veranderende financiële sector, en dan vooral op het gebied van wet- en regelgeving. Volgens de organisatoren staan compliance-afdelingen onder toenemende druk om dergelijke veranderingen tijdig te beoordelen en op te volgen.

Volgens SAI Global, een specialist op het gebied van geïntegreerde risicomanagement oplossingen, kunnen technologische verbeteringen op dit gebied helpen. Door middel van technologie kunnen bedrijven zich meer focussen op het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie in de afhandeling van wijzigingen in de wet- en regelgeving. “Verandermanagement is een fundamentele taak, omdat een verkeerde aanpak kan leiden tot aanzienlijke boetes, reputatieschade en extra kosten om het probleem alsnog op te lossen.”

“Het verbeteren van de efficiëntie van het proces in een organisatie vergroot het vertrouwen in de compliance-afdeling, vermindert de werkdruk en creëert oplossingen die ook elders in een organisatie van toepassing kunnen zijn.”

SAI Global en RegTech Insights hosten regulatory change webinar

Best Practices for Regulatory Change in 2021 and Beyond

Het webinar duikt in de veranderde regelgeving binnen de financiële markten en presenteert enkele best-practices voor het managen van ‘regulatory change’. Daarnaast wordt de verbinding gelegd tussen wettelijke vereisten enerzijds en controls, risico’s en beleid voor het faciliteren van de verandering anderzijds. Verder zullen nuttige technologieën en tools de revue passeren, waarmee een geautomatiseerd, nauwkeurig en tijdig proces mogelijk wordt gemaakt. Tot slot worden de voordelen van efficiënt  regulatory change management besproken.

De sprekers op het webinar zijn:  Ian Hollowbread (Head of RegTech bij ING Labs), Tammy Eisenberg (Director Investment Management Risk & Compliance bij BNY Mellon), David Cowland (Head of Business Consulting bij Eliga) en Cynthia Richards (Senior Consultant Risk & Learning bij SAI Global).

Voor meer informatie over het event en aanmeldmogelijkheden, zie hier.