Pilot digitale uitwisseling huurinformatie via MDMB succesvol verlopen

31 mei 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vastgoedondernemers kunnen sinds kort hun huurinformatie via ‘Property Pass’ delen met ING Real Estate Finance en Rabobank. Na een succesvolle pilot zijn de eerste digitale uitwisselingen van huurinformatie via het nieuwe portaal ‘Mijn Data, Mijn Business’ geslaagd.

Volgens Maurits Cammeraat, CCO bij SBR Nexus, is deze eerste digitale aanlevering een belangrijke stap om het uitwisselen van huurinformatie in de vastgoedketen gemakkelijk, veilig en volledig papierloos te laten verlopen. “De klant blijft altijd de eigenaar van deze gegevens en kan zelf aangeven met wie hij deze wil delen.”

De digitale uitwisselingen via Mijn Data, Mijn Business – een product van SBR Nexus – zijn gedaan vanuit een koppeling met Property Pass. Met deze koppeling kunnen vastgoedeigenaren hun huurinformatie verzamelen, structureren en digitaliseren. Doordat alle huurinformatie voor de vastgoedondernemer op één plek wordt samengebracht is het handmatig verwerken en delen van deze informatie in de toekomst niet meer nodig.

Pilot digitale uitwisseling huurinformatie via MDMB succesvol verlopen

Digitaal is de toekomst

Banken en andere financiers willen in de toekomst steeds vaker dat hun klanten alle informatie digitaal aanleveren. Bart Jan Holleman, Senior Sectormanager Innovatie Bouw & Vastgoed bij Rabobank, stelt dat vastgoedondernemers en -managers vastgoeddata, waaronder huurinformatie, vaak meerdere keren per jaar moeten aanleveren bij verschillende partijen.

“Het verzamelen en verwerken van vastgoeddata kan soms een hele klus zijn”, legt Holleman uit. “Huurinformatie wordt op verschillende manieren aangeleverd en handmatig verwerkt. Dat is een tijdrovend, kostbaar en bovendien foutgevoelig proces.” Jos Jonkers, Directeur Operations bij ING Real Estate Finance, vult zijn collega aan: “Met het digitaal aanleveren van huurinformatie gaan processen sneller, beter en goedkoper en dat levert de ondernemer ook weer voordeel op.”

Nieuwe koppelingen

Volgens Cammeraat is SBR Nexus alweer bezig om het aanleveren van huurinformatie via het platform verder te ondersteunen met behulp van nieuwe koppelingen, waaronder Aareon REMS en Bloxs. “Wij verwachten komend jaar meer vastgoedmanagementsystemen aan te sluiten op Mijn Data, Mijn Business om het aanleveren zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de vastgoedondernemer.”