Bankhaus von der Heydt implementeert Appian oplossing

30 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Appian heeft aangekondigd dat Bankhaus von der Heydt het Amerikaanse fintechbedrijf inzet om back-office activiteiten te automatiseren. Hiermee levert de Duitse bank nieuwe fintech-producten tien keer sneller en reduceert het de onboarding van een week naar 10 minuten met het low-code automatiseringsplatform.

“Door Appian kunnen we nieuwe markten veroveren, een aanzienlijk marktaandeel verwerven en onze klanten tien keer sneller nieuwe producten leveren dan voorheen”, vertelt Philipp Doppelhammer, Managing Director en lid van de Raad van Bestuur bij Bankhaus.

Veilig, efficiënt en sneller

Het nieuwe fintech-portaal, gebouwd op het Appian platform, maakt verbinding met de legacy-systemen van de bank op het gebied van bankieren, bemiddeling en crypto-bewaring om werknemers veilige zichtbaarheid van gegevens te bieden. 

Werknemers kunnen zo binnen één dag klant specifieke aanbiedingen creëren, waardoor de bank voldoet aan de snel veranderende eisen. De bank kan tevens het bedrijf opschalen zonder hun personeelsbestand te vergroten. De oplossing biedt ook betere zichtbaarheid van producten en projecten in de systemen van Von der heydt, resulterend in betere operationele rapportage en vereenvoudigd compliance- en risicobeheer.

Bankhaus von der Heydt implementeert Appian oplossing

Tot slot wordt het platform gebruikt om de onboardingtijd van nieuwe institutionele klanten te versnellen. De oplossing integreert KYC-vereisten als onderdeel van het digitale onboarding proces om documenten te verzamelen, accounts te verifiëren en customer due diligence uit te voeren voor risicobeheer. De nieuwe digitale workflow verminderde de onboarding tijd van nieuwe handelspartners van een week tot minder dan tien minuten.

Oud maar innovatief

Volgens Dirk Pohla, Regional Vice President bij Appian, laat Bankhaus zien hoe een historische, traditionele bank kan innoveren en een leider kan zijn op het gebied van fintech door gebruik te maken van low-code automatisering. “Door belangrijke operaties en workflows te digitaliseren, besparen ze tijd en leveren ze producten en diensten sneller aan hun werknemers en klanten.”

Overigens werd de bank, opgericht in 1754, onlangs uitgeroepen tot ‘Digital Champion’ onder de Duitse private banken. Bankhaus is een van de eerste banken in Duitsland die blockchain, handel in cryptocurrencies en crypto custody-diensten aanbiedt voor financiële instellingen.