Mollie benoemt nieuwe bestuursvoorzitter en lid van Raad van Toezicht

21 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Betaalprovider Mollie heeft Eli Leenaars benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Daarnaast is Muz Ashraf aangesteld als lid van de Raad van Toezicht.

Mollie is een snel groeiende payment service provider (PSP) in Europa. Het bedrijf, dat gevestigd is in Amsterdam, faciliteert bedrijven van verschillende grootten om gezamenlijk op te schalen en te groeien door gebruik te maken van verschillende betaalmethoden. Meer dan 350 professionals bedienen momenteel zo’n 110.000 klanten vanuit kantoren in Amsterdam, Londen, München, Gent en Parijs.

Leenaars, sinds 2015 vicevoorzitter van Global Wealth Management bij UBS, was voorheen ruim 25 jaar werkzaam voor ING Group, ING Bank en ING Insurance, waar hij lid was van de Raad van Bestuur. Leenaars kijkt ernaar uit om de toekomstige ontwikkelingen van Mollie te ondersteunen. "Het bedrijf helpt merchants sneller te groeien en biedt consumenten naadloze betaalervaringen. Ik ben trots om deel uit te maken van het team.”

Mollie benoemt nieuwe bestuursvoorzitter en lid van Raad van Toezicht

Muz Ashraf is sinds 2015 werkzaam bij Technology Crossover Ventures en is vanuit zijn rol als Principal verantwoordelijk voor investeringen in bedrijven als Klarna, Mambu en Spryker. Eerder werkte hij voor Vector Capital in San Francisco, waar hij zich richtte op investeringen in de software-, internet- en beveiligingssector. Hij begon zijn loopbaan als investment banker bij Merrill Lynch.

Shane Happach, recentelijk benoemd tot CEO bij Mollie: “Met Eli halen we een deskundig lid van de Raad van Toezicht aan boord, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de enorme groei bij toonaangevende bedrijven. Muz brengt daarnaast uitgebreide ervaring in fintech mee, waar we binnen Mollie veel aan hebben nu we ons productaanbod verder ontwikkelen.”

Naast Leenaars en Ashraf maken ook Miriam van Dongen (vicevoorzitter), Koen Köppen (CTO, Klarna) en Teun van Rappard (partner, Imker Capital Partners) deel uit van de Raad van Toezicht van Mollie.