Citi Snapshot: Je saldo checken zonder in te loggen

23 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Citibank heeft deze week een nieuwe functie toegevoegd aan haar mobiel bankieren app waarmee klanten, zonder in te loggen, hun saldo en laatste transacties kunnen bekijken. In Nederland is het met de ING mobiel bankieren app al langer mogelijk om je saldo te checken zonder in te loggen. Citibank is wel de eerste grote Amerikaanse bank die rekeninginformatie toegankelijk maakt na alleen het openen van de app. De bank komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan de behoefte van klanten om snel en eenvoudig hun saldo en transacties te bekijken.

Citi Mobile Snapshot

De uitbereiding van de Citibank app met de zogeheten Citi Mobile Snapshot biedt klanten de mogelijkheid om hun bankrekening en creditcard saldo te bekijken en de laatste 15 transacties in te zien. De introductie van de Citi Mobile Snapshot functie maakt deel uit van de volledige herinrichting van de Citi Mobile app eerder dit jaar.

Citibank

Behoefte van klanten

Na een succesvolle bèta test start de Amerikaanse bank deze week met de nationale lancering van Citi Mobile Snapshot. Tijdens de drie maanden durende beta test ondervraagde Citi honderden klanten over hun ervaringen met de nieuwe functie. Uit de test bleek dat ruim 70% van de respondenten de functie beoordeelden als goed tot uitstekend. Van de nieuwe gebruikers van de app besloot de helft de nieuwe functie te activeren.

"De verwachtingen van klanten als het gaat om mobiel bankieren groeien elke dag en bij Citibank willen we deze verwachten overtreffen", aldus Heather Cox, Chief Client Experience van Citi Global Consumer Banking. "Klanten willen snel en eenvoudig toegang tot hun account informatie en Citi Mobile Snapshot is het nieuwste voorbeeld hoe we hierop willen inspelen."