Veldsink Groep neemt hypotheekadviseur Van Bruggen over

15 maart 2021 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Veldsink Groep heeft Van Bruggen Adviesgroep overgenomen. De deal zorgt voor een flinke boost van de hypotheekdienstverlening van de Veldsink Groep. Algemeen directeur Henri Veldsink: “De franchiseformule van Van Bruggen Adviesgroep en de strategie die er voor de komende jaren ligt, sluiten uitstekend aan bij de visie en richting die wij als de Veldsink Groep voor ogen hebben.”

In 1979 werd De Veldsink Groep opgericht. Het financieel adviesbureau bestaat uit meerdere bedrijven die samen de schakels binnen de (keten)dienstverlening van de groep vormen. De groep telt vandaag de dag meer dan 1.100 medewerkers, die vanuit zo’n 40 kantoren financieel advies bieden aan bedrijven en consumenten op het snijvlak van bijvoorbeeld hypotheken, sparen, verzekeren, pensioenen en meer.

Versterking in hypothekensegment

De afgelopen jaren is het advieskantoor vooral gegroeid door in de diverse vakgebieden kleinere advieskantoren over te nemen. Met de aangekondigde overname van Apeldoornse franchiseonderneming Van Bruggen Adviesgroep –  dat zich specialiseert in financieel en hypotheekadvies –versterkt De Veldzink groep nu zijn footprint binnen het hypothekensegment. Door de deal groeit het jaarlijkse hypotheekvolume van de Veldsink Groep (Jaaromzet €80 miljoen (2019)) naar bijna €8 miljard.

Veldsink Groep neemt hypotheekadviseur Van Bruggen over

Pieter van Tuinen, eigenaar van Van Bruggen Adviesgroep, heeft alle aandelen verkocht aan De Veldsink Groep. In lijn met de groeiambities van Van Bruggen en met het oog op de toekomst, waarin digitalisering van dienstverlening een enorme rol zal gaan spelen en waarin schaalgrootte een must is voor het concurrerend vermogen, is tot de deal besloten. Michiel Meijer, algemeen directeur Van Bruggen Adviesgroep, laat tegenover het FD weten:  “Je hebt absoluut schaalgrootte nodig om in de toekomst mee te kunnen doen op het gebied van digitalisering.”

Verdere groei faciliteren

Van Tuinen wijst op de groeiambities van het bureau: “Van Bruggen Adviesgroep is de laatste jaren hard gegroeid en heeft de wens en de potentie om nog harder verder te groeien. Onder de vleugels van Veldsink is deze groei nog sneller te realiseren doordat veel kennis en kunde gedeeld kan worden. Voor de klanten, franchisenemers van Van Bruggen Adviesgroep en voor onze medewerkers biedt deze nieuwe combinatie alleen maar voordelen.”

Zo zullen de franchisenemers van het Hypotheekadviesbureau in de toekomst bredere diensten kunnen aanbieden aan hun klanten, onder meer op het gebied van pensioenen en schadeverzekeringen. Mogelijk zal De Veldsink Groep het bureau vanuit hun grotere schaal kunnen ondersteunen bij digitale ontwikkelingen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van chatbots, die vragen van klanten kunnen beantwoorden, of bijvoorbeeld het bieden van digitale bemiddeling.

De versterking met Van Bruggen belooft in elk geval goed nieuws voor de klanten van De Veldsink Groep. Directeur Henri Veldsink laat weten: “Wij geloven in het faciliteren van diverse bedieningsconcepten binnen onze Groep. Als familiebedrijf gaan wij voor de lange termijn en het persoonlijk advies aan onze klanten, met daar waar mogelijk digitale ondersteuning. De aanwezige kennis en kunde binnen de formule en de manier waarop Van Bruggen Adviesgroep georganiseerd is zijn daarop een uitstekende aanvulling.”

Nederland Hypotheek Groep

Van Bruggen Adviesgroep zal in navolging van de deal als zelfstandig merk en formule actief blijven in de markt van financieel advies. Als het gaat om de bundeling van in het bijzonder de hypotheekdienstverlening, zal Van Bruggen Adviesgroep samen met NBG – het eigen hypotheekadviesmerk van de Veldsink Groep –  deel gaan uitmaken van de zogeheten (en nog op te richten) Nederland Hypotheek Groep. Bart Meijerink (nu directeur NBG) en Michiel Meijer (nu directeur Van Bruggen Adviesgroep) zullen samen de directie vormen van deze nieuwe groep.

Van Tuinen wijst naast de inhoudelijke match ten slotte op de culturele klik tussen de twee organisaties:  “De cultuur, het ondernemerschap en de visie van de Veldsink Groep vertonen enorm veel gelijkenissen met die van Van Bruggen Adviesgroep.”