JP Morgan onderzoekt mogelijke verkoop lingerieketen Hunkemöller

17 november 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Amerikaanse bank onderzoekt de mogelijkheden voor een verkoop van Hunkemöller. De lingerieketen heeft momenteel zwaar te lijden onder de coronacrisis, maar onduidelijk is of dat de hoofdreden is van een mogelijke verkoop. Feit is wel dat Hunkemöller opgeteld zo’n €370 miljoen uit heeft staan bij zijn huisbanken, iets waarover De Telegraaf enige tijd terug al berichtte.

Het is wederom een omvangrijke groep medewerkers die met spanning, maar zonder veel invloed te kunnen uitoefenen, moet afwachten wat de toekomst brengt. Hunkemöller is sinds 2016 eigendom van private equity-huis Carlyle Group. Carlyle betaalde destijds €440 miljoen voor de in 1886 in korsetten gespecialiseerde gestarte onderneming. 

De zaken gingen aanvankelijk goed voor Hunkemöller en Carlyle. In het meest recente volledige boekjaar – dat liep tot 31 januari 2020 – behaalde het concern een bedrijfsresultaat van €75,8 miljoen (+7%). De coronacrisis die kort nadien uitbrak heeft Hunkemöller echter behoorlijk uitgekleed. Een groot deel van de 940 winkels in 19 landen moest noodgedwongen sluiten en de lingerieketen moest aankloppen bij zijn huisbanken voor soepeler betalingsverplichtingen. De Telegraaf berichtte hier enige tijd terug al over. 

Wederom volgens De Telegraaf heeft eigenaar Carlyle nu de Amerikaanse bank JP Morgan ingehuurd om een verkoop van Hunkemöller te onderzoeken. De timing lijkt weinig ruimte voor discussie over te laten, al wordt nergens bevestigd of ontkend dat de coronacrisis de reden is voor een eventuele verkoop. Geen van de betrokkenen wil overigens überhaupt reageren op de geruchten over een verkoop.