Quintet stoomt door en stort zich op Azië

22 oktober 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Private banking-conglomeraat Quintet breidt haar activiteiten uit naar Azië. Voor het moederbedrijf van de Nederlandse private bank InsingerGilissen is dat het derde wapenfeit in korte tijd. Vanuit Zwitserland zal de Chinees-Zwitserse Jing Zhang Brogle de operaties gaan leiden. 

Quintet is in Nederland bekend als het moederbedrijf van InsingerGilissen, dat enkele jaren ontstond na fusie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen. Sinds begin dit jaar behoort InsingerGilissen tot de Quintet-familie, zij het in de praktijk nog wel onder de eigen merknaam. Bij de krachtenbundeling kondigde Quintet al aan verder te willen groeien en het is voor de derde keer in een half jaar tijd dat men de daad bij het woord voegt. In mei startte Quintet in Zwitserland, eerder deze maand in Denemarken en nu dus ook in Azië.

Feitelijk gezien gaat Quintet niet opereren ín Azië, in elk geval voorlopig niet. Alle activiteiten worden aangestuurd vanuit Zwitserland. Nog altijd is Zwitserland toonaangevend in de wereld van private banking, maar Azië is waar de meeste groei te behalen valt. Mogelijk dat de coronacrisis voor wat economische tegenwind zorgt – al heeft men hun zaakjes in veel Aziatische landen goed voor elkaar – maar de langetermijnverwachtingen zijn hooggespannen. Nergens groeit het aantal rijken en superrijken immers zo hard als daar.

Quintet kiest voor Jing Zhang Brogle als hoofd van de Aziatische activiteiten. Vanwege haar Chinees-Zwitserse nationaliteit lijkt dat op oog een even logische als veilige keuze. Los van haar nationaliteit(en) neemt Brogle echter ook de nodige private banking-ervaring mee. Ze was onder meer directeur van Edmond de Rothschild Family Advisory in Hong Kong, vervulde ze leidinggevende functies bij vermogensbeheermaatschappij Vontobel en was ze actief voor UBS, dat in Ralph Hamers tegenwoordig een Nederlandse topman heeft.

Met Azië voegt Quintet dus een belangrijke geografische component toe aan het almaar uitdijende imperium. "De ambitie van Quintet is om geleidelijk uit te groeien tot een wereldwijde toonaangevende boutique vermogensbeheerder – en de meest vertrouwde beheerder van familievermogen, voor wie de belangen van zijn cliënten altijd op de eerste plaats komen," aldus Emmanuel Fievet, CEO van Quintet Zwitserland. "Jing is erg onder de indruk van onze klantgerichte benadering en ze is een geweldige aanwinst voor ons team."