Tophandelaar Goldman Sachs vertrekt naar hedgefonds

16 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Anthony Noto, de high-profile Goldman Sachs technologiebankier vertrekt naar hedgefonds Coatue Management. Noto’s bekendheid groeide aanzienlijk nadat hij afgelopen november Twitters beursgang verzorgde. De bankier verlaat de investeringsbank om het hedgefonds te versterken als Sr. Managing Director. Zijn vertrek is bevestigd door Goldman Sachs. Noto zal vanaf deze zomer zijn functie vervullen in New York.

Carriére
Anthony voegde zich bij Goldman Sachs in 1999, waar hij onderzoek deed naar global investments en destijds de topanalyst was in de internetsector. In de loop der jaren voegde hij nog meer waarde toe aan het bedrijf, met slechts een korte afwezigheid waarbij hij CFO was bij de NFL. Noto: “Ik zie ernaar uit om mijn ervaring van meer dan 15 jaar op het gebied van technologie, media en telecom bedrijven in te zetten om aantrekkelijke investeringsmogelijkheden te spotten, en ondernemers te helpen om hun lange termijn doelen te behalen.”

Anthony Noto - COATUE

Noto verlaat Goldman Sachs om Coatue Management te versterken, het door Philippe Laffont gerunde hedgdefonds dat zich gespecialiseerd heeft in technologie-investeringen. Noto was de man die Goldman Sachs comeback bewerkstelligde in de technologiesector van investment banking. Hij zorgde ervoor dat de investeringsbank de beursgang van Twitter aantrok afgelopen november.

Coatue
Coatue Management is een particulier hedgefondssponsor. Het bedrijf investeert wereldwijd in de aandelenmarkt met een focus op investeringen in technologie, media en telecommunicatie - in aanvulling op andere sectoren. Het New Yorkse hedgefonds, dat een geschatte waard heeft van $9 miljard, investeert in pre-IPO startups. Het bedrijf werkt met lange en korte termijn investeringsstrategieën, werd opgericht in 1999 en is gevestigd in New York City.