Start Amsterdam Fintech Week ziet lancering online fintech-bijbel

21 september 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag – bij de start van de Amsterdam Fintech Week – zag de European Fintech Navigator (EFN) het levenslicht. EFN biedt een interactieve website en een alomvattend overzicht van het Europese fintech-ecosysteem, met een keur aan waardevolle inzichten en informatie over relevante ontwikkelingen. EFN is een initiatief van Fintech AERA en Holland FinTech. 

Het is amper voor te stellen voor een sector die bol staat van innovatie en digitalisering, maar de European Fintech Navigator (EFN) verscheen tot dit moment in boekvorm. Sinds afgelopen vrijdag is EFN echter live via een interactieve website. Naar eigen zeggen is het het meest volledige overzicht beschikbaar, bedoeld voor een ieder die zich verder wil verdiepen in het Europese fintech-ecosysteem.

Wat biedt EFN zoal? Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Per land is een schat aan informatie beschikbaar zoals inzichten van experts, overzicht van regelgevers, toezichthouders en investeerders en natuurlijk gedetailleerde rapporten van fintech-ondernemingen. Van bankieren en verzekeren tot pensioenen, alle onderwerpen komen aan bod. Dat maakt EFN aantrekkelijk voor uiteenlopende groepen. Startups kunnen inschatten of ze met iets komen dat waarde toevoegt, gevestigde partijen kunnen ‘winkelen’ in voor hen relevante diensten en mogelijk tot nieuwe partnerships komen en ten slotte kunnen investeerders gerichter en met meer vertrouwen beleggen.

Holland FinTech – het geesteskind van Don Ginsel – is één van de eerste partners van Fintech AERA. Laatstgenoemde organisatie streeft op deze manier naar een soort overkoepelend onderwijsplatform. Om een dergelijk platform verder en gedetailleerder uit te bouwen streeft Fintech AERA naar meer samenwerkingen zoals nu met Holland FinTech. De verwachting is dat deze verbonden binnen niet al te lange tijd zullen volgen.

“Communicatie en educatie zijn nog belangrijker geworden, zeker nu mensen elkaar minder kunnen ontmoeten en kennis minder toegankelijk wordt”, licht Don Ginsel toe. “We zijn altijd al overtuigd geweest van de waarde die educatie op het snijvlak van technologie en finance oplevert voor burgers. Zodoende willen wij de weg wijzen en via samenwerking heel Europa onderwijzen in digital finance. Met de lancering van de European Fintech Navigator zetten we een enorme stap in die richting. ”