Belgische fintech InvestSuite sluit partnership met Synechron

14 september 2020 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het snelgroeiende InvestSuite, een Belgisch fintechbedrijf op het gebied van vermogensbeheer, is een partnership aangegaan met consulting en technologiebedrijf Synechron.

InvestSuite is een startup die nog maar twee jaar geleden werd opgericht en de vermogensbeheersector helpt bij het digitaliseren van legacy-operaties.. Het bedrijf levert oplossingen voor roboadvisory & self-execution trading (SelfInvestor), een kwantitatieve portefeuilleoptimalisatie (Optimizer) en portfoliorapportage (StoryTeller). Met behulp van API’s kunnen de oplossingen relatief eenvoudig worden geïntegreerd binnen de bestaande ICT-infrastructuur, wat leidt tot een snellere time-to-market en lagere investeringskosten in vergelijking met gebruikelijke legacy-oplossingen.

Eerder dit jaar wist het fintechbedrijf een verlengde seed-investering te verwerven van €6 miljoen. Gesteund door die kapitaalinjectie heeft het bedrijf nu zijn zinnen gezet op verdere groei. CEO en medeoprichter Bart Vanhaeren zei na het verkrijgen van de investering: “We streven ernaar om ons marktbereik en onze producten uit te breiden, het team te laten groeien en ongeëvenaarde innovaties naar klanten over de hele wereld te brengen.”

InvestSuite | Synechron

Vandaag de dag is InvestSuite actief in zeven landen. Om zijn groeiambities verder vorm te geven, heeft InvestSuite nu een partnership gesloten met Synechron, met meer dan 8.000 werknemers een van ‘s werelds grotere consulting- en technologiebedrijven. Beide bedrijven richten zich exclusief op het financial services-segment, en verwachten dat zij door het partnership hun diensten beter kunnen positioneren richting hun respectievelijke klanten evenals hun gezamenlijke klanten.
 Door de samenwerking met Synechron zal InvestSuite kunnen profiteren van het internationale klantennetwerk van Synechron, in onder meer de VS, het Midden-Oosten, Azië en Oceanië, “ter ondersteuning van onze uitbreiding in die regio’s”, geeft Chris Eichhorn aan, verantwoordelijk voor business development bij het fintechbedrijf. Ook geeft hij aan: “Synechron is voor ons een ideale partner vanwege hun toegewijde focus op financial services, hun uitgebreide consultancy- en integratie-expertise evenals hun waardevolle contacten binnen de industrie.”Synechron sluit samenwerking met Belgische fintech InvestSuite

Synechron zal verder fungeren als een vertrouwde integratiepartner om de digitale oplossingen van InvestSuite helpen te implementeren. Deze richten zich op de asset en wealth management-sector, die er om bekendstaat nieuwe technologieën relatief langzaam te omarmen.

Nu de sector geconfronteerd wordt met een veranderd landschap van klanten, partners en concurrenten, verandert het perspectief. “Door meer regelgeving, een lagere winstgevendheid en een uitdagend macro-economisch klimaat, toenemende concurrentie van nieuwe spelers en meer veeleisende digital-native klanten, versnellen vermogensbeheerders hun digitale transformaties”, legt Vanhaeren uit.

Innovatie

Ook zullen de twee bedrijven samenwerken op het gebied van R&D en productinnovaties onder leiding van Synechrons Financial Innovation Labs (‘Finlabs’). Dennis Martens van Synechron geeft aan: “We zijn verheugd om samen met InvestSuite te werken aan gezamenlijke innovatieve wealthtech-oplossingen voor onze klanten. We ervaren nu al de eerste voordelen van ons partnership en kijken uit naar meer gezamenlijke innovaties en groeimogelijkheden.”