CaixaBank koppelt bankrekening en Facebook account

12 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Spaanse bank CaixaBank heeft een app gelanceerd waarmee klanten via hun Facebook account hun bankrekeningen kunnen inzien en betalingen kunnen doen.

CaixaBank speelt met deze app in op de toenemende behoefte van consumenten om via social media betalingen te doen en hun bankzaken te regelen. De app geeft gebruikers inzicht in het saldo en bij- en afschrijvingen van hun bankrekeningen en biedt de mogelijkheid om kleine betalingen te doen. Vooralsnog is het alleen mogelijk om kleine donaties te doen aan een goed doel.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om betaalkaarten te personaliseren door het gebruik van de foto’s van de eigen Facebook account.

Klanten van de bank met een Facebook profiel kunnen gratis gebruik maken van de app. Wel moet de app eerst geactiveerd worden via het online kanaal van CaixaBank. Na activering kan de gebruiker de app openen via zijn persoonlijke profiel of de Facebook pagina van de bank en inloggen met de inloggegevens van internet bankieren.

Caixa Bank - Facebook

Volgens de Spaanse bank is de veiligheid gewaarborgd door een beveiligde persoonlijke omgeving. Facebook zou volgens de bank geen enkele toegang hebben tot de persoonlijke informatie.