Hoffelijk biedt HAN helpende hand bij afnemen Wft-examens

15 juli 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanwege de coronacrisis passen er minder mensen in een klaslokaal. Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) vreesde men dat studenten van financiële opleidingen niet tijdig hun examens Wft konden afleggen. De onderwijsinstelling sloot daarom een samenwerking met financieel opleidingsinstituut Hoffelijk. Een oplossing die zowel de studenten in kwestie als de financiële sector dient.

De coronacrisis leidt in zoveel sectoren tot ander beleid, dat het allemaal nauwelijks bij te houden is. In het onderwijs hebben docenten en leerlingen enkele maanden thuisgezeten. Sommige examens zijn opgegeven, maar er zijn examens die door moeten gaan. Wft-examens zijn daar een voorbeeld van. Om als financieel adviseur aan de slag te kunnen, is een Wft-certificering simpelweg verplicht. 

Dreigend doemscenario

Voor Hbo-studenten aan de opleiding Finance, Tax en Advice en aan de minor Financieel Advies Particulieren (FAP) van de HAN dreigde het doemscenario van geen examen af te kunnen leggen. De capaciteit om examens af te nemen was door corona ineens onvoldoende. Het directe gevolg was dat studenten, die verder alles afgerond hebben, niet aan de slag kunnen vanwege het ontbreken van een Wft. En daar is ook de financiële sector niet bij gebaat. Financieel opleider Hoffelijk is daarom bijgesprongen. 

De HAN was zeer terughoudend in het uitbesteden van Wft-examens. Naar eigen zeggen wilde men de kwaliteitseisen voor toetsing met absolute zekerheid kunnen waarborgen. Zodoende kwam de onderwijsinstelling uit bij Hoffelijk, dat gedeelde belangen heeft. 

“We hebben verschillende partijen gesproken”, zegt Linda Froon, Manager Onderwijs bij de financieel economische opleidingen van de HAN. “Het was erg lastig een partij te vinden die dit binnen de eisen van de HAN in zo’n korte tijd voor ons kon realiseren. Het is voor ons namelijk belangrijk dat wij de door het CDFD gestelde kwaliteitseisen kunnen borgen en er dus zorg voor kunnen dragen dat de examenafname voor al onze studenten volgens de geldende richtlijnen verloopt.”

Talent mag niet de dupe worden

Froon vervolgt: “Na een prettig gesprek met Hoffelijk, hadden we al snel vertrouwen in hun ervaring en deskundigheid om dit samen met ons te organiseren. Ook het begrip, de flexibiliteit en met name het meedenken aangaande onze werkwijze en het zoeken naar een geschikte locatie ervaarden we als erg prettig.”

Hoffelijk stelt zich de afgelopen jaren nadrukkelijk op als leverancier van talent voor de financiële sector. Onder meer door de aankoop van nieuwe software-oplossingen en door nauwe samenwerking met andere onderwijsinstanties. “We zijn deze samenwerking aangegaan, omdat we willen voorkomen dat de talenten van de toekomst gedupeerd worden door deze crisis. We denken daarom graag mee in dit soort maatwerktrajecten en ondersteunen waar we kunnen”, aldus Wesley van ’t Hof, Algemeen Directeur bij Hoffelijk.