Hoffelijk wil instroom financiële sector vergroten door acquisitie nieuwe software

17 januari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Opleidingspartner Hoffelijk neemt startup The-Shortlist over, of meer specifiek de software die deze partij heeft ontwikkeld. Met de overname wil Hoffelijk zich nadrukkelijker profileren als partner voor en leverancier van duurzaam arbeidskapitaal in de financiële sector.

Hoffelijk maakt zich zorgen over toekomstige arbeidsbezetting in de financiële sector. En in tegenstelling tot de meest bespiegelingen gaat het bij Hoffelijk juist niet om een gebrek aan arbeidsplaatsen, maar om een gebrek aan poppetjes om die arbeidsplaatsen te vullen. De financieel opleider sloot daarom recent al een samenwerking met de onderwijspoot ‘Finance, Tax & Advice’ van de Hogeschool van Amsterdam. De overname van The-Shortlist past in die ontwikkeling en is volgens Hoffelijk een nieuwe stap in duurzame bezetting van de financiële sector.

Wat de software van The-Shortlist in essentie verzorgt is het in contact brengen van financiële partijen met studenten dan wel reïntegratie-kandidaten of herintreders. Werkzoekenden stellen via The-Shortlist een profiel op waarin ze hun interesses en vaardigheden kunnen verwerken, waarna zij op basis daarvan een sollicitatieprocedure kunnen starten. Daar tegenover staan mogelijkheden voor opdrachtgevers om direct verbinding te leggen met bijvoorbeeld relevante studieverenigingen of met individuele studenten om zodoende de juiste kandidaten voor hun vacatures te vinden.

Directeur Wesley van ‘t Hof van Hoffelijk gaf eerder al aan te vrezen voor een maatschappelijk probleem en voor de kwaliteit en toegankelijkheid van gedegen financieel advies. “Dat moeten we voorkomen”, stelde hij onlangs.