Zes tips van Fyndoo om de invloed van corona op liquiditeit te meten

04 juni 2020 Banken.nl 1 min. leestijd

Zakelijk financieringsplatform Fyndoo legt in een whitepaper uit welke invloed het coronavirus kan hebben op de liquiditeit van ondernemers én hoe die invloed gemeten kan worden. Op basis van die inzichten kunnen financieel adviseurs gericht advies geven aan ondernemers over de invloed van de huidige steunmaatregelen. 

Duizenden ondernemers zijn de afgelopen maanden getroffen door alle restricties die het gevolg waren van de corona-pandemie. Dat zorgde begrijpelijkerwijs voor de nodige kopzorgen, zorgen die voor velen nog steeds bijzonder actueel zijn. Want hoe kan het bedrijf overleven en de lonen van werknemers door blijven betalen? Dat soort vragen zijn voor velen niet zelf te beantwoorden en daarom roepen ze deskundige hulp in van financieel adviseurs. Maar ook voor adviseurs zijn het abnormale tijden. Fyndoo Advise – een software-oplossing van IT-dienstverlener Topicus – biedt daarom handvatten om scenario-analyses te maken. 

Vanuit de overheid en vanuit de banken zijn diverse steunmaatregelen opgesteld, die ervoor moeten zorgen dat gezonde bedrijven de crisis kunnen overleven om straks opnieuw te floreren. Denk bijvoorbeeld aan rentekorting of uitstel van betaling. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen heeft Topicus een whitepaper opgesteld die financieel adviseurs begeleidt bij het verwerken van steunmaatregelen in Fyndoo Advise.  

In totaal gaat het om zes stappen, die stuk voor stuk helder en inzichtelijk worden behandeld. De whitepaper is te vinden op de website van Topicus