Koningsdag Kassa ABN AMRO ook dit jaar succes

01 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Koningsdag Kassa van ABN AMRO is opnieuw een succes. Maar liefst 40.000 kinderen uit heel Nederland haalden de afgelopen weken een gratis kassa op bij één van de bankkantoren. Met de Koningsdag Kassa maken zij op een speelse manier kennis met geld ontvangen, wisselen en veilig opbergen. Tijdens de vele vrijmarkten in het land zijn de kassa’s in grote getale gebruikt.

Vorig jaar traditie geboren

Voor Kroningsdag in 2013 konden kinderen voor het eerst bij ABN AMRO een kassa afhalen. De bank deelde toen in totaal 25.000 kassa’s uit. Vanwege de grote vraag besloot ABN AMRO in 2014 meer Koningsdag Kassa’s te laten maken. En weer werden alle 40.000 beschikbare kassa’s uitgedeeld.

Facebook-actie Koningsdag Kassa

Via een actie op Facebook kunnen kinderen met een Koningsdag Kassa een iPad mini winnen. Om kans te maken op de hoofdprijs, moeten ze voor 3 mei een foto uploaden van hun opbrengsten tijdens Koningsdag.

Financiële educatie kinderen

ABN AMRO vindt financiële educatie van kinderen belangrijk, omdat de bank ziet dat jongeren zich steeds minder bewust zijn van de waarde van geld. De bank wil deze groep daarom weer warm maken voor sparen en hen hierover inlichten. Bij kinderen die na afloop van de vrijmarkt €10 of meer op een nieuwe Jongerenrekening storten, verhoogt ABN AMRO de opbrengst met €10.