Ruud van Dusschoten volgt Vincent van den Boogert op als CEO van ING Nederland

12 december 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ruud van Dusschoten wordt per 1 januari eindverantwoordelijk voor de activiteiten van ING Nederland. Voor de buitenwereld komt het nieuws van het vertrek van Van den Boogert enigszins als een verrassing, hoewel dat binnen de ING-organisatie wellicht anders is. Van den Boogert vertrekt na een diensttermijn van maar liefst 25 jaar. 

Van den Boogert heeft aangegeven toe te zijn aan iets nieuws, zoals het vaak eufemistisch verwoord wordt. Met het publiek worden van het nieuws zal zijn afscheidstournee gaan beginnen. In de resterende maanden zal hij ongetwijfeld een hoop handen gaan schudden en daarbij zorgen voor een goede overdracht richting zijn opvolger, Ruud van Dusschoten, momenteel directeur Private Banking bij ING.

ING-topman Hamers betreurt en respecteert de beslissing van Van den Boogert gelijktijdig. “In zijn 25 jaar bij ING heeft Vincent zijn gevoel voor cijfers altijd gecombineerd met oog voor het klantbelang. Onder zijn leiderschap heeft ING Nederland zich verder ontwikkeld tot een financieel sterke bank die digitaal vooroploopt. Met de hem kenmerkende gedrevenheid heeft Vincent zich daarnaast namens ING ingezet voor het verminderen van de schuldenproblematiek in Nederland. Ik wil Vincent zeer bedanken en wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan.” Van den Boogert heeft aangegeven nog niet te weten wat zijn volgende stap gaat zijn. 

Agile

Van den Boogert was bij ING onder meer een sterke voorvechter van agile werken. Een verandering die zich gekenmerkt heeft door gewijzigde organisatiestructuren, maar ook door veranderingen in meer praktische zin, zoals een herinrichting van de werkvloer. Een herinrichting die het makkelijker maakt om bij elkaar binnen te stappen en scheidslijnen tussen afdelingen heeft doen vervagen. In 2018 viel hem de eer ‘Marketeer of the Year’ ten deel. 

Ruud van Dusschoten volgt Van den Boogert op, per 1 januari om precies te zijn. Ook Van Dusschoten heeft er inmiddels al een respectabele tijd op zitten bij de oranje. Hij startte in 1997 en na meerdere managementfuncties werd hij 2015 directeur Private Banking. Vanuit die post schuift hij nu door naar die van CEO voor ING Nederland. “Ik ben blij dat we met Ruud binnen onze eigen organisatie de juiste persoon hebben gevonden”, laat Ralph Hamers optekenen. “Ruud koppelt zijn jarenlange ervaring binnen het bankbedrijf aan een goed gevoel voor maatschappelijke verhoudingen. Met zijn achtergrond ben ik ervan overtuigd dat Ruud in staat is voort te bouwen op de sterke positie van ING in Nederland.”