ING benoemt Bart Schmeetz tot hoofd Financial Markets

22 november 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met ingang van 2020 start Bart Schmeetz als nieuw hoofd van de divisie Financial Markets bij ING. Schmeetz schuift door vanuit de functie sectorhoofd bij Financial Institutions. Schmeetz is de opvolger van Percy Rueber, die zich volgens de oranje bank gaat concentreren op zijn rol als projectleider voor Trade-in-a-Box.

Er wordt weleens gezegd dat het niet meer van deze tijd is om bijna een hele carrière bij één werkgever in dienst te zijn. Dat kan enerzijds gezien worden als lobby-retoriek voor een soepeler ontslagrecht en anderzijds om werknemers te ervoor te behoeden dat ze te afhankelijk worden van een werkgever. Die boodschap lijkt aan Bart Schmeetz voorbij te gaan. Hij werkt al sinds 1993 voor ING en is doorgegroeid van relatiemanager tot straks hoofd van de divisie Financial Markets.

Schmeetz (52) bekleedde sinds 1999 verschillende internationale managementfuncties. Hij gaf onder meer leiding aan de afdelingen Corporate en Financial Institutions in opkomende markten in de regio EMEA, in Latijns-Amerika en in Azië. Sinds 2013 is hij weer ‘thuis’, nadat hij werd benoemd tot hoofd Financial Institutions, onderdeel van de Wholesale Banking-organisatie van ING.

Bewezen staat van dienst

“Bart Schmeetz heeft een uitgebreide productkennis, sectorervaring en een bewezen staat van dienst in het opbouwen en aansturen van wereldwijd opererende teams”, aldus Isabel Fernandez, lid van de raad van bestuur bij ING. “Dit in combinatie met zijn diepgaande kennis van de bankensector maakt hem een ideale kandidaat om Financial Markets te leiden en onze klantgerichte strategie uit te voeren en onze expertise op het gebied van financiële markten uit te dragen.”