ING snijdt in noodlijdende marktendivisie, 35 banen op de tocht

30 augustus 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De resultaten van de marktendivisie van ING zijn niet zoals gehoopt, wat leidt tot het schrappen van 35 banen. Dat meldt zakenkrant FD op basis van gesprekken met de oranje bank. Op verschillende locaties worden teams anders ingericht en activiteiten gebundeld. De klappen vallen voornamelijk op de kantoren in Amsterdam en in Londen.

De marktendivisie van ING houdt zich bezig met de handel in financiële producten en de verkoop ervan aan bedrijven en institutionele beleggers. In het afgelopen half jaar noteerde dit smaldeel een verlies van €42 miljoen. In een poging het tij te keren haalt ING de bezem door de divisie, zo meldt het FD. In Amsterdam verdwijnen 12 banen wordt door een woordvoerder bevestigd aan de krant. De resterende klappen lijken vooral op het kantoor in Londen te vallen. 

Wat in het oog springt is dat deze bezuinigingsronde volgt op een eerdere versie in 2017. Ook toen liep het al niet crescendo met de marktendivisie, wat destijds leidde tot een centralisatie in Londen. Dat kostte de nodige banen bij ING in Amsterdam en in Brussel. Die centralisatie had een kostenbesparing van €200 miljoen als doel. Die besparing is kennelijk niet voldoende geweest om de divisie rendabel te maken. Net als andere grote allround banken kampt ING met hogere compliance-kosten en hogere IT-kosten, afgezet tegen felle concurrentie. 

Het FD schrijft dat de kosten weliswaar gedaald zijn, maar dat de inkomsten nog harder gedaald zijn. Over heel 2018 betekende dat een verlies van €31 miljoen en met €42 miljoen verlies in de eerste helft van 2019 belooft dit jaar ook weinig goeds. Een woordvoerder spreekt tegenover de krant van ‘uitdagende marktomstandigheden’, waardoor de bank ‘de laatste maanden verschillende maatregelen genomen [heeft] om activiteiten te stroomlijnen of stop te zetten’.