ING geeft zakelijke huurders inzicht in digitale connectiviteit gebouwen

06 augustus 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING Real Estate Finance start in Nederland met de zogeheten WiredScore, een keurmerk dat inzicht biedt op de kwaliteit van mobiele en internetconnectiviteit in gebouwen. Met het keurmerk wil ING vastgoedeigenaren de mogelijkheid bieden een betere positie in de markt te verwerven en een voorsprong te nemen op partijen waarvan de gebouwen minder goed scoren op digitale connectiviteit. 

Wie op zoek is naar nieuwe bedrijfsruimte hanteert doorgaans een aantal standaardcriteria waaraan de ruimte moet voldoen. Prijs en locatie spelen meestal de voornaamste rol. Eenmaal de contracten ondertekend en het verhuiswerk achter de rug kunnen de werkzaamheden beginnen. Niet zelden komen huurders er op dat moment achter dat het bedroevend gesteld is met bijvoorbeeld het mobiele bereik of de snelheid van het internet. Het Amerikaanse WiredScore geeft met het gelijknamige keurmerk huurders vooraf inzicht in deze eigenschappen. ING brengt WiredScore naar Nederland.

WiredScore startte in 2013 en richtte zich daarmee naar eigen op een blinde vlek in de vastgoedmarkt. Want waar locatie, prijs en tegenwoordig ook energielabel vaak prominent aanwezig zijn in de verkooppraatjes zijn de netwerkmogelijkheden dat over het algemeen niet. Terwijl haperend internet of slecht mobiel bereik enorm vervelend kunnen zijn. WiredScore geeft duidelijkheid over onder andere de snelheid van de internetverbindingen in het gebouw, de veiligheid van dit netwerk, het mobiele bereik en back-upmogelijkheden in geval van een probleem met de bereikbaarheid. Het keurmerk beoordeelt ook mogelijkheden voor de toepassing van Internet of Things (IoT) en 5G-netwerken. 

Niet gissen, maar weten

WiredScore zoekt in Nederland de samenwerking met ING om het keurmerk uit te rollen. Zodoende wil ING commerciële vastgoedbeleggers en vastgoedbeleggers meer mogelijkheden geven om zich te onderscheiden in een markt met veel concurrentie. Ze kunnen huurders effectief tonen dat hun gebouw klaar is voor de toekomst. WiredScore geeft aan dat de vooruitstrevende duurzaamheidspropositie van ING Real Estate Finance de doorslaggevende factor was om in Nederland met ING samen te gaan werken. De planning is dat het keurmerk vanaf november beschikbaar is. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met de oranje bank.

Saillant is dat het lang niet altijd de allernieuwste gebouwen zijn waar het wel snor zit met de connectiviteit. Allerlei moderne eisen op het gebied van bijvoorbeeld isolatie beperken soms zelfs - tegen de verwachting in - de connectiviteit in de allernieuwste gebouwen. Met WiredScore is het niet langer gissen, maar weten.