N26 haalt nog eens $170 miljoen aan financiering op

19 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Investeerders lijken in de rij te staan voor N26. De Duitse challenger breidt de Series D investeringsronde van eerder dit jaar uit van $300 miljoen tot maar liefst $470 miljoen. Daarmee bekrachtigt het zijn status van unicorn en een van de meest waardevolle Europese fintechs. Met de kapitaalinjectie wil N26 onder meer de Amerikaanse markt gaan veroveren. 

N26 is een ‘hot prospect’ in fintech-land. De challenger bank trekt ogenschijnlijk met gemak vele investeerders aan, die er bijna om vechten wie het meest mag investeren. De digitale bank - vernoemd naar het huisnummer 26, waar het allemaal begon - heeft in de loop der jaren het nodige groeikapitaal vergaard. Bij elkaar opgeteld ligt het totaal al ruim boven een half miljard dollar. De nieuwste kapitaalinjectie is een uitbreiding van een Series D investeringsronde die eerder dit jaar plaatsvond.

De totale waarde van de huidige Series D investering komt daarmee uit op een formidabele $470 miljoen. Met dit bedrag kan N26 werken aan uitbreiding van de activiteiten. In Europa, maar zeker ook in Amerika, waar het onlangs startte. N26 maakt in Amerika overigens gebruik van de banklicentie van Axos Bank. In Europa opereert de firma wel op een eigen banklicentie. 

“Onze investeerders hebben andermaal hun vertrouwen in ons uitgesproken. Hiermee kunnen we effectief werken aan onze mondiale uitbreiding. De toegenomen investeringswaarde is een blijk van onze ontwikkelingen in de afgelopen maand”, aldus Maximilian Tayenthal, één van de twee Oostenrijkse oprichters. 

Omgekeerde weg

Het zijn voornamelijk durfinvesteerders die geld steken in N26. Onder andere zijn dit Insight Venture Partners, GIC, Tencent, Allianz X en Valar Ventures. Een vertegenwoordiger van die laatstgenoemde club wijst op een interessante trend. “Het idee dat de meest succesvolle startups geboren worden in Silicon Valley begint achterhaald te raken. N26 is een perfect voorbeeld van digitale innovatie die de omgekeerde weg bewandelt, van Europa naar de Verenigde Staten”, aldus een partner van de onderneming. 

3,5 miljoen klanten?

Volgens eigen cijfers heeft N26 een klantenbestand van inmiddels 3,5 miljoen. Een aantal dat in amper vier jaar tijd bijeen vergaard is. Zakenkrant FD wijst echter op twijfels over die aantallen en stelt op basis van informatie van fintech-insiders dat daar een flink contingent inactieve gebruikers bij in zit. Mensen die ooit een account hebben aangemaakt om te proberen, maar er verder weinig mee doen. Het daadwerkelijke aantal klanten zou - volgens genoemde insiders - eerder rond de miljoen liggen. 

Gerelateerd:
Hoe verdienen 'digital only' banken hun geld?