Lloyds Bank en Hypotheekshop halen veel geld op voor Cruyff Foundation

26 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een gezamenlijk voetbalteam van hypotheekadviseurs van Lloyds Bank en de Hypotheekshop deed onlangs mee aan een besloten bedrijventoernooi, genaamd Cruyff Foundation Cup. Met hun deelname haalden deze en andere bedrijven gezamenlijk een bedrag op van €96.750, bestemd voor sportactiviteiten in armere wijken. 

De Cruyff Foundation Cup is een jaarlijks voetbaltoernooi, dat alleen toegankelijk is voor bedrijven. Daarmee is het vergelijkbaar met het eveneens jaarlijkse Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi. Als partner van de Cruyff Foundation vaardige Lloyds Bank ook een aantal werknemers af. Zij vormden een team samen met adviseurs van de Hypotheekshop. Het toernooi vond al plaats op 14 juni, maar ondertussen lijkt al het geld geteld. De bedrijven hebben een bedrag van €96.750 opgehaald.  

Cruijff - zijn naam wordt eigenlijk met een lange ij geschreven - is bekend van diverse gevleugelde uitspraken. “Alleen kun je niets, je moet het samen doen”, citeert Michiel van der Linde van Lloyds Bank de inmiddels overleden Europees voetballer van de eeuw. Van der Linde is bij Lloyds actief als Manager Intermediary Sales & Service. “De Cruyff Foundation is hét voorbeeld dat laat zien dat wanneer je maar samenwerkt er mooie dingen bereikt kunnen worden. Deze stichting zet zich met groot succes in voor het ontwikkelen van sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Inmiddels maken circa 65.000 kinderen wekelijks gebruik van de Cruyff Courts.”

Samenwerken

Van der Linde stelt dat samenwerken uiteraard ook geldt in de hypotheekbranche en mede daarom een gezamenlijk team van Lloyds en de Hypotheekshop samengesteld is. Het enige echte resultaat waar Van der Linde over rept is het bedrag dat opgehaald is. “Over de ‘harde resultaten’ van deze sportieve inzet hebben wij gezamenlijk een convenant gesloten waarin is afgesproken daarover niet te berichten. Maar laat ik het zo zeggen: de dames van Oranje doen het beter”, aldus Van der Linde. Kijkend naar bijvoorbeeld het Cruyff Foundation Team met spelers als Frank Rijkaard, Simon Tahamata, Anouk Hoogendijk en Soufiane Touzani zou het al een wonder zijn als ze het op minder dan tien tegengoals hebben gehouden. 

Hoewel de sport de insteek was van het evenement, was dat niet per se waar het om draaide tijdens deze dag. “Los van deze sportieve ervaring was het gewoon heel erg leuk om mensen die je normaal gesproken alleen maar zakelijk spreekt, nu eens op een ander manier te leren kennen. Voor ons absoluut iets om vaker met elkaar te doen!”