Creobis: Regtech als mindset voor de toekomst

27 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Professionals uit de wereld van regtech en compliance komen volgende maand in Brussel samen op het event ‘RegTech for Compliance’. De organisatie is in handen van Creobis, een kennis- en netwerkorganisatie die actief is in de landen België en Luxemburg.

De aanscherping van wet- en regelgeving tijdens en na de financiële crisis heeft financiële instellingen voor extra uitdagingen gesteld. En dat blijft voorlopig ook nog wel even zo. De afdelingen compliance en risk zijn afdelingen die - tegen de algemene trend in - vaak stevig gegroeid zijn, dan wel de nodige vacatures open hebben staan. Enerzijds omdat toezichthouders verplichtingen stellen, anderzijds omdat tekortkomingen mogelijk tot ernstige reputatieschade leiden. 

Regtech For Compliance

De grote hoeveelheid nieuwe regels en voortdurende revisies daarvan zijn amper bij te houden met alleen mensenhanden. Innovatieve bedrijven zijn in het gat gesprongen, gevangen onder de noemer regtech, een porte-manteau van de woorden ‘regulatory’ en ‘technology’. Het is een deelgebied van het overkoepelende fenomeen fintech. Tijdens het event ‘RegTech for Compliance’ van de Belgische kennis- en netwerkorganisatie Creobis gaan specialisten in op de ontwikkelingen in deze vorm van technologie.

Mindset

Volgens Creobis is regtech niet alleen een middel, maar in bredere zin ook een mindset die nodig is voor een gezonde toekomst. Tijdens het event wordt ingegaan op hoe uitdagende compliance-vraagstukken zijn om te zetten in positieve strategieën en efficiënte bedrijfsmatige processen. Dat gebeurt in de vorm van keynote speeches, discussiepanels en aan de hand concrete projecten en voorbeelden uit de praktijk.

Onder de sprekers bevinden zich onder meer:

  • Noémie Papp - Head of Digital & Retail banking bij European Banking Federation (EBF)
  • Jean-Paul Servais - Voorzitter van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten
  • David Bundi - Head RegTech bij PwC Legal Zwitserland

De voertaal op het internationaal georiënteerde evenement is Engels. Meer informatie over het event en mogelijkheid om in te schrijven zijn te vinden op de website van Creobis.