Rabobank introduceert als eerste bank Retourpinnen

10 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Een artikel terugbrengen naar de winkel en het aankoopbedrag via de betaalautomaat op je bankrekening retour ontvangen. Dat kan nu bij winkels die via de Rabobank Retourpinnen aanbieden. Retailer Score is met 80 locaties de eerste waar klanten de omgekeerde pintransactie kunnen uitvoeren. Alle betaalpassen zijn hiervoor geschikt, ongeacht waar de consument bankiert.

Rabobank de eerste

Rabobank is er als eerste bank klaar voor om ondernemers de dienst Retourpinnen aan te bieden. Andere banken introduceren Retourpinnen voor ondernemers later in 2014. “Met Retourpinnen komen banken tegemoet aan een al langer geuite wens van de detailhandel”, zegt Fred van Pouderoijen, manager Zakelijk Betalen van Rabobank. “Het is efficiënter en veiliger voor de ondernemer, maar zeker ook voor de consument. Er zijn steeds meer klanten die het niet prettig vinden om het geld dat zij na ruil of borg retour krijgen cash te ontvangen.”

Rabobank - Retourpinnen

Op verzoek winkeliers

Nederlandse banken introduceren Retourpinnen op verzoek van winkeliers. Tom Ponjee, secretaris Betalingsverkeer bij Detailhandel Nederland: “Door Retourpinnen wordt het gebruik van de betaalpas nog gemakkelijker voor de klant. Bovendien hoeven wij minder wisselgeld in de kassa te hebben. Dit verhoogt de veiligheid voor winkelier, medewerker en klant.” Klanten die reeds betaalde artikelen terugbrengen naar de winkel, steken de pas in de betaalautomaat, waarna de winkelier aan zijn kant opdracht geeft het aankoopbedrag te retourneren. Na een geslaagde opdracht ontvangt de klant een ondertekende retourpinbon als bewijs. De volgende werkdag wordt het bedrag bijgeschreven op rekening van de klant.

Zelfde pas als aankoop

Retourpinnen is geschikt voor alle betaalpassen. Wel geldt de optie alleen voor aankopen die ook met een pas zijn afgerekend. Contante betalingen, betalingen met cadeaubonnen, tegoedvouchers en betalingen met iDEAL en Chipknip komen niet in aanmerkingen voor Retourpinnen. Ondernemers hebben geen nieuwe betaalterminal nodig, zij kunnen Retourpinnen aanvragen bij hun bank.

Score eerste winkelketen

Score (jeansstore voor mannen) is als eerste winkelketen voorzien van software die Retourpinnen via de betaalautomaat mogelijk maakt. Olaf Zwijnenburg, commercieel directeur van Score Group: “Retourpinnen past uitstekend in de klantgerichte service die we vanuit Score bieden. Wij doen nooit moeilijk, hebben oprechte aandacht voor onze klanten en bieden onze mannelijke doelgroep altijd ultieme service. Door de mogelijkheid die wij hebben om Retourpinnen te kunnen aanbieden, is er minder contant geld in onze winkels aanwezig en bieden we onze klanten toch een optimale keuze. Score is een innovatieve retailer. Wij waren vooruitstrevend met het plaatsen van onze Score Connect Spots en hebben daarmee onze succesvolle webshop score.nl geïntegreerd in al onze 80 fysieke winkels. Met het aanbieden van Retourpinnen loopt Score weer voorop in de laatste ontwikkelingen om service te kunnen bieden aan onze klanten.”