Lindenhaeghe lanceert inspiratieplatform voor persoonlijke ontwikkeling

21 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Financieel opleidingsinstituut Lindenhaeghe uit Bilthoven is gestart met NLOntdekt, een inspiratieplatform voor persoonlijke ontwikkeling. De financiële sector van de toekomst zal weer andere competenties vragen dan nu het geval is. NLOntdekt moet financieel professionals helpen voorbereid te zijn op de toekomst.

Financieel professionals van nu vragen zich ongetwijfeld regelmatig af hoe hun sector er over tien, twintig of dertig jaar uitziet. Bestaan banken als zodanig nog wel of zijn het vooral fintechs die de dienst uitmaken? En hoe zit het met ‘mijn’ baan, wordt die door technologie overgenomen of zelfs overbodig? Voor de een misschien allemaal niet zo relevant meer omdat het pensioen dichtbij is, maar voor velen wel degelijk existentiële vragen. Met NLOntdekt biedt Lindenhaeage financieel professionals aan om te kijken hoe ‘future proof’ iemand is.

Lindenhaeghe lanceert inspiratieplatform voor persoonlijke ontwikkeling

Naast inspirerende artikelen kunnen bezoekers hun vaardigheden testen en kijken hoe toekomstbestendig die zijn. De resultaten worden afgezet tegen een benchmark. Het doel van de test is om inzicht te krijgen in welke richting mensen zich het beste kunnen gaan ontwikkelen om relevant te blijven voor werkgevers in de financiële sector. Een positieve noot, er is nog hoop voor de mens. Persoonlijke vaardigheden spelen volgens Lindenhaeghe een doorslaggevende rol in een almaar digitaliserende wereld

Nadruk op persoonlijke vaardigheden

Ewald Bary is commercieel directeur Lindenhaeghe: "Persoonlijke vaardigheden worden steeds belangrijker. Op NLOntdekt kunnen werknemers, werkgevers en HR-professionals binnen de financiële branche op een toegankelijke manier kennismaken met future skills. Hier vinden zij relevante artikelen, masterclasses en interviews met experts en pioniers. Deze content wordt verder uitgebreid. Financieel professionals kunnen op NLOntdekt een test doen om te ontdekken hoe ‘future proof’ ze al zijn. Wij willen de resultaten uit de test op NLOntdekt dan ook gebruiken om ons trainingsaanbod op dat gebied uit te breiden."