Arjan Vliegenthart nieuwe directeur Nibud

12 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

Het Nibud heeft in Arjan Vliegenthart een nieuwe directeur gevonden. Per 1 november volgt hij de inmiddels vertrokken Gerjoke Wilmink op bij het kennis- en adviescentrum over huishoudelijke financiën. Vliegenthart was eerder wethouder van Sociale Zaken in Amsterdam en voorzitter van de commissie Werk en Inkomen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Met Vliegenthart breekt een nieuw tijdperk aan voor het Nibud. Voormalig topvrouw Wilmink heeft immers achttien jaar dienst gedaan als bestuurder bij de organisatie. Met Vliegenthart heeft het Nibud een nieuwe leider die al de nodige ervaring kan overleggen als het gaat om financiële voorlichting en de aanpak van schulden. Als wethouder Sociale Zaken in Amsterdam was dat één van de speerpunten van zijn beleid.

Arjan Vliegenthart nieuwe directeur Nibud

Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nibud Elly Blanksma is blij met de komst van Vliegenthart: “De ervaring die Arjan Vliegenthart heeft opgedaan als wethouder in Amsterdam is zeer waardevol voor het Nibud. Hij is bijzonder thuis in de onderwerpen waar het Nibud mee bezig is. We staan als onafhankelijk kenniscentrum midden in de maatschappij en werken met talloze organisaties samen. Wij denken dat Arjan Vliegenthart over de juiste kwaliteiten beschikt om de diverse werelden van consument, wetenschap, politiek en bedrijfsleven aan elkaar te kunnen verbinden.”

Maatschappelijk belang

De termijn van Vliegenthart als wethouder namens de SP zat er in mei van dit jaar op, na vier jaar. Volgens Vliegenthart wist hij niet direct wat te gaan doen, totdat het Nibud op zijn pad kwam. “Ik ben blij dat ik bij het Nibud aan de slag mag. Mensen grip laten krijgen op hun inkomsten en uitgaven, waarmee ze grip op hun eigen leven kunnen krijgen en houden, is maatschappelijk van groot belang”, aldus Vliegenthart. “Het Nibud speelt daarin een belangrijke rol en ik hoop daar vanuit mijn ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren. Volgend jaar bestaat het Nibud 40 jaar, een prachtig moment om te beginnen als directeur en de toekomst verder uit te stippelen.”