HR executive van NN genomineerd voor CHRO van het jaar 2018

04 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

Renata Mrazova is namens bank en verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) genomineerd voor de titel chief human resources officer (CHRO) van het jaar. Samen met vier concullega’s van andere bedrijven is ze genomineerd vanuit een longlist van hr-professionals.

De gelukkige wordt bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse CHRO Summit, dit jaar op 22 november. Voordat de vijf genomineerden bij de laatste vijf kwamen stonden zij op een longlist. Een lijst van prominente hr-professionals die samengesteld werd op basis van invoer vanuit de CHRO Community. Vorig jaar ging de prijs voor meest inspirerende en innovatieve CHRO nog naar Janine Vos van Rabobank.

De financiële sector wordt vertegenwoordigd door Renata Mrazova, CHRO van NN. De naam duidt op Oost-Europese wortels en dat klopt. Ze voltooide in 1995 een studie Economie aan de universiteit van Praag. Na vijf jaar in dienst van een Zweedse farmaceut trad ze in 2000 in dienst bij ING Groep, waar ze cfo werd voor ING in Tsjechië en in Slowakije. Na een uitstapje buiten de bank werd ze later opnieuw cfo en later ceo bij verschillende entiteiten van ING. In 2015 werd ze hoofdverantwoordelijke voor de hr-divisie van NN Groep.

HR executive van NN genomineerd voor CHRO van het jaar 2018

Mrazova hoort dus bij een select gezelschap van vijf overgebleven kandidaten. Een overzicht:

  • Jana Belyušová (Endemol)
  • Tjahny Bercx (Leaseplan)
  • Abbe Luersman (Ahold Delhaize)
  • Hans van Leeuwen (Asito)
  • Renata Mrazova (NN)

De vijf CHRO’s hebben zich onderscheiden met een innovatief en vooruitstrevend hr-beleid, kortweg de 3 I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Een vierkoppige jury gaat zich uiteindelijk buigen over de uiteindelijke winnaar. Die jury weet waar ze over praat, er zitten namelijk drie voormalig winnaars in. Begin november gaan de genomineerden met de jury in gesprek. Op basis daarvan en op basis van geluiden vanuit de CHRO Community zal de uiteindelijke winnaar gekozen worden.